“Αναλογιστείτε”, είπε

Δημοσιεύθηκε: 13/7/2017

 

 

Ο Αντόνιο Γκουτιέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό στην Ελβετία. Είπε: αναλογιστείτε το μέλλον της Κύπρου. Μάλιστα, η έκκληση, διευκρίνισε, απευθύνεται προς όλους.

 

Αναρωτιέμαι κι εγώ: ποιους όλους;    στην Κυπριακή δημοκρατία αλλά και στον τουρκικό στρατό κατοχής; προς τους αποικιοκράτες Βρετανούς; Προς τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές που επέτρεψαν, αν δεν καθοδήγησαν μέσω της ελληνικής χούντας την τουρκική κατοχή;

 

Πως είναι δυνατό ο ΓΓ του ΟΗΕ να κρατά με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο ίσες αποστάσεις; Μήπως τελικά οι ίσες αποστάσεις, που επίσης τηρούν ΗΠΑ και ΕΕ, επιχειρούν να σβήσουν την ιστορική μνήμη και την αιτία του προβλήματος; Χωρίς τερματισμό της ξένης κατοχής του 40% της Κύπρου, χωρίς την απομάκρυνση των Βρετανικών βάσεων που είναι κράτος εν κράτει, πως θα λυθεί το πρόβλημα; Ο κυπριακός λαός, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπροι, σφυρηλατώντας αδιάκοπα την ενότητά ους, έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά του.  Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ανεξάρτητα από τον αρνητικό  σημερινό διεθνή συσχετισμό δυνάμεων.

 

Ο επίμονος

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Συζήτηση για τη διεθνή διάσταση του μεγάλου Οκτώβρη - Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
read more ...

Ο Τσε των ιδεών και της πράξης - Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

read more ...

Το σχέδιο της LAMDA χωρίς περιτύλιγμα - Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017
read more ...

Απόσχιση από τη φυλακή των λαών, την ΕΕ – Να παραιτηθεί ο Ραχόι - Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Το κίνημα για την απόσχιση της Καταλονίας αντιμετωπίστηκε με άγρια καταστολή και τσαλαπάτημα των πολιτικών δικαιωμάτων από τη μεριά της ισπανικής κυβέρνησης. Αντιμετωπίστηκε επίσης με εκβιαστικές και τραμπούκικες διαθέσεις από τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

read more ...