Ανακοίνωση για τη δημιουργία της Κίνησης για την Απελευθέρωση του Λαού

Δημοσιεύθηκε: 6/12/2017

Αθήνα, 4/12/2017

Ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ καλωσορίζει τη δημιουργία της Κίνησης για την Απελευθέρωση του Λαού. Η δημιουργία της αποτελεί ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στην προσπάθεια προώθησης της δημιουργίας λαϊκού μετώπου. Αποτελεί καρπό της προσπάθειας που κατέβαλλε, μαζί με άλλους, ο σύλλογός μας βάσει προγενέστερης απόφασής του[1]. Οι προσπάθειες αυτές έφεραν τους πρώτους καρπούς συνεννόησης.

Στην Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους προέλευση.  Τους ενώνει το συνεκτικό πρόγραμμα της Κίνησης το οποίο έχει σαφέστατο αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο και δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας.

            Η  Κίνηση για την Απελευθέρωση του λαού θα αγωνιστεί σε δύο κατευθύνσεις:

Πρώτο, να συσπειρώσει όσο το δυνατό περισσότερους αγωνιστές και αγωνίστριες αλλά και συλλογικότητες που συμφωνούν με τις προγραμματικές της κατευθύνσεις.

Δεύτερο, θα αγωνιστεί για να προωθήσει την ιδέα της συγκρότησης ενός δημοκρατικού, πατριωτικού, λαϊκού μετώπου που θα αποτελείται από κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

Η  Κίνηση για την Απελευθέρωση του λαού δεν έρχεται να αντιπαρατεθεί στις υπάρχουσες δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Έρχεται να συζητήσει, με συντροφικό τρόπο, τις πιθανές ανεπάρκειες και αδυναμίες, και κυρίως να καταδείξει σε όλους την ανάγκη, συνεννόησης, σύμπλευσης, συνεργασίας. Η  Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού δεν έρχεται για να διχάσει. Έρχεται για να ενώσει.

Παράλληλα, ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ θα συνεχίσει την προσπάθεια συσπείρωσης των κομμουνιστών στη βάση του μαρξισμού λενινισμού και της σύγχρονης ανάλυσης για την ελληνική πραγματικότητα που οδηγεί στην ανάγκη ανάδειξης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου ως το δρόμο προσέγγισης στη σοσιαλιστική επανάσταση στις συνθήκες της χώρας μας.

Ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ καλεί κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, ξεπερνώντας το γενικό κλίμα απογοήτευσης και τους όποιους δισταγμούς, να πλαισιώσει την Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού, να συμβάλλει με τη δράση και τις απόψεις του .

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Κίνησης για την Απελευθέρωση του Λαού και οι προγραμματικές της κατευθύνσεις:

Δελτίο τύπου: http://kal.org.gr/2017/12/04/δελτίο-τύπου-ίδρυσης-της-κίνησης-για-τ/ 

Ιδρυτική διακήρυξη/Προγραμματικές κατευθύνσεις:  
http://kal.org.gr/ιδρυτικήδιακήρυξηπρογραμματικές-κ/


Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας. Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι. - Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί υψώνουν τη φωνή τους μαζί με όλο το λαό ενάντια στην επίθεση  στο λαό της Συρίας,   που  μετράει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες από τις εστίες τους  εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ   στην περιοχή της Μ. Ανατολής.  Ταυτόχρονα απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση  να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας σε κανένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.   Είμαστε και θα είμαστε πάντα με  τους λαούς που  είναι θύματα ιμπεριαλιστικών  επεμβάσεων και πληρώνουν βαρύτατο φόρο αίματος.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)


read more ...

Εκδήλωση-Συζήτηση: Σύγχρονες απειλές στην σκακιέρα των ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας - Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018


Την Κυριακή 22 Απριλίου, συζητάμε με τον Κώστα Ήσυχο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Δημήτρη Καλτσώνη, αναπληρωτή καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και τον Γιάννη Ραχιώτη, νομικό, για τις γεωπολιτικές αναταράξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τα δυτικά Βαλκάνια, την ελληνοτουρκική κρίση και το μακεδονικό. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της παράταξής μας (Τριπόλεως 43 & Ροδοπόλεως) στο Ελληνικό, στις 7 το απόγευμα. Σας περιμένουμε.

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης

read more ...

Για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τις ελλ.-τουρκ. σχέσεις και την απάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς - Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018


Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στη ριζοσπαστική αριστερά σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατά απέναντι στα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα». Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για πολύ σημαντική συζήτηση που πρέπει να βαθύνει και να συνεχιστεί, και γι’ αυτόν τον λόγο καταθέτουμε και τη δική μας τοποθέτηση.

read more ...

. - Τρίτη, 17 Απριλίου 2018
Το Telesur για την εκδήλωση της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα - Todos Somos Venezuela"

 


Δήλωση της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας για την επίθεση στη Συρία - Σάββατο, 14 Απριλίου 2018


Η επαναστατική κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη της για τη νέα επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων από τους συμμάχους τους, το βράδυ της 13ης Απριλίου κατά στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

read more ...

Οι κομμουνιστές απέναντι στον πόλεμο - Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

 

του Σταύρου Μαυρουδέα

Απέναντι σε κάθε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας μέσα στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών είναι προφανές ότι η θέση των κομμουνιστών είναι στην πρώτη γραμμή στην πάλη για την αποτροπή της. Αυτό σημαίνει πάλη για την ειρήνη και την φιλία των λαών, πάλη για την αποτροπή των πολεμοκάπηλων τυχοδιωκτισμών των αστικών τάξεων και για την ανατροπή των τελευταίων, πάλη για την εθνική ανεξαρτησία από ιμπεριαλιστικές κηδεμονίες, πάλη για το απαραβίαστο των συνόρων και την αποτροπή εισβολών και κατακτήσεων. 

 

 

read more ...

Όχι στον πόλεμο, ναι στην υπεράσπιση της πατρίδας - Τρίτη, 10 Απριλίου 2018


Πρώτιστο καθήκον σήμερα αποτελεί η πάλη για την αποτροπή μιας πολεμικής σύρραξης. Εάν αμφισβητηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας απαιτείται αγώνας διττά απελευθερωτικός, και απέναντι στους ξένους επίδοξους κατακτητές και απέναντι στη ντόπια ξενόδουλη αστική τάξη.

read more ...