Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ώθηση στο εργατικό κίνημα ή "Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες!"

Δημοσιεύθηκε: 9/12/2017


του Μιχάλη Χονδροκούκη

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δεξιού δημοσιογράφου-προπαγανδιστή, η συριζαία βουλευτής Καρακώστα υποστήριξε ότι η τροπολογία για τις απεργίες όχι μόνο δεν είναι αντιλαϊκή, όχι μόνο δεν στοχεύει να καταστείλει το εργατικό κίνημα, αλλά κάνει το νόμο για τις απεργίες πιο προοδευτικό, πιο δημοκρατικό. Όταν ο δημοσιογράφος-προπαγανδιστής της θύμισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε αντεργατικά τέτοιου είδους νομοσχέδια, εκείνη –με το εμπεδωμένο πια απύθμενο θράσος που χαρακτηρίζει κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ– απάντησε το εξής: «Εγώ που είμαι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας, δεν θα ήμουν υπέρ της αύξησης της συμμετοχής στις αποφάσεις για απεργία;»!

Δηλαδή, τι μας λέει η «συντρόφισσα» Καρακώστα:

Κατά τη νέα τροπολογία, για να είναι νόμιμη η απεργία, πρέπει να έχουν παρουσία στη συνέλευση του σωματείου τουλάχιστον το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, σε αντίθεση με το έως σήμερα ισχύον 20%. Ποιες μας λέει, ανερυθρίαστα ότι θα είναι οι συνέπειες αυτής της τροπολογίας;

… ότι θα αυξηθούν οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και θα περιοριστούν και τα φαινόμενα συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας; (και κουλούρι και τυρί!)

Το μόνο που έμεινε να πουν (και θα το πουν!) είναι ότι με την τροπολογία αυτή δίνουν ώθηση στο εργατικό κίνημα! Τι τρομερή ιδέα είναι αυτή; Θα δει, δηλαδή, ο εργαζόμενος κόσμος που έως σήμερα δεν είχε παρουσία στις συνελεύσεις του σωματείου του, ότι απαιτείται υπερδιπλάσιο ποσοστό συμμετοχής και θα κινητοποιηθεί; Υπάρχει τέτοιο ιστορικό προηγούμενο; Δηλαδή, η μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία οφείλεται στην επανάπαυσή τους λόγω του χαμηλού ποσοστού απαιτούμενης απαρτίας; Γιατί δεν μας την είπανε νωρίτερα οι ΣΥΡΙΖαίοι τη φαεινή τους ιδέα, για να ακολουθήσει το παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα την τακτική τους; Τι έκαναν τόσον καιρό; Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες! Είχαν τη λύση για τη μαζικοποίηση των σωματείων και δεν την είχαν πει σε κανέναν! Εντάξει, καταλαβαίνει κανείς ότι ήθελαν να μας κάνουν έκπληξη και γιατί όχι, να κλείσουν και τα στόματα όλων αυτών των δύσπιστων που έβλεπαν στο ΣΥΡΙΖΑ τους ξευτιλισμένους σφουγκοκωλάριους της ΕΕ και των ΗΠΑ… έπρεπε να τους αποστομώσουν και καλά έκαναν!

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, που θα μείνουν στην ιστορία ως παράδειγμα για το τι μπορεί να πει κανείς και να κάνει στο όνομα της Αριστεράς και της δήθεν υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού!


Εδώ η Καρακώστα γιορτάζει την 4η Ιουλίου

αγκαλιά με τον αμερικανό πρέσβη… γες σερ, δατς ράιτ!

(και σε ελαφρώς ελεύθερη μετάφραση: «ναι κύριε, αυτό είναι δεξιό!»)

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Select one of the available views
Για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τις ελλ.-τουρκ. σχέσεις και την απάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς - Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018


Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στη ριζοσπαστική αριστερά σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατά απέναντι στα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα». Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για πολύ σημαντική συζήτηση που πρέπει να βαθύνει και να συνεχιστεί, και γι’ αυτόν τον λόγο καταθέτουμε και τη δική μας τοποθέτηση.

read more ...

. - Τρίτη, 17 Απριλίου 2018
Το Telesur για την εκδήλωση της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα - Todos Somos Venezuela"

 


Δήλωση της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας για την επίθεση στη Συρία - Σάββατο, 14 Απριλίου 2018


Η επαναστατική κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη της για τη νέα επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων από τους συμμάχους τους, το βράδυ της 13ης Απριλίου κατά στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

read more ...

Οι κομμουνιστές απέναντι στον πόλεμο - Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

 

του Σταύρου Μαυρουδέα

Απέναντι σε κάθε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας μέσα στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών είναι προφανές ότι η θέση των κομμουνιστών είναι στην πρώτη γραμμή στην πάλη για την αποτροπή της. Αυτό σημαίνει πάλη για την ειρήνη και την φιλία των λαών, πάλη για την αποτροπή των πολεμοκάπηλων τυχοδιωκτισμών των αστικών τάξεων και για την ανατροπή των τελευταίων, πάλη για την εθνική ανεξαρτησία από ιμπεριαλιστικές κηδεμονίες, πάλη για το απαραβίαστο των συνόρων και την αποτροπή εισβολών και κατακτήσεων. 

 

 

read more ...

Όχι στον πόλεμο, ναι στην υπεράσπιση της πατρίδας - Τρίτη, 10 Απριλίου 2018


Πρώτιστο καθήκον σήμερα αποτελεί η πάλη για την αποτροπή μιας πολεμικής σύρραξης. Εάν αμφισβητηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας απαιτείται αγώνας διττά απελευθερωτικός, και απέναντι στους ξένους επίδοξους κατακτητές και απέναντι στη ντόπια ξενόδουλη αστική τάξη.

read more ...

. - Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΣΧΑ-ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ;;

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

 

Οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν, και τα τελευταία χρόνια η χαρά χιλιάδων εργαζομένων για τις λιγοστές μέρες ξεκούρασης και τα λίγα περισσότερα ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό ή στο πορτοφόλι, έχουν αντικατασταθεί από το άγχος για το αν ο εργοδότης θα δώσει το δώρο, αν δηλαδή με άλλα λόγια θα τηρήσει μία από τις βασικές εργοδοτικές του υποχρεώσεις.

 

read more ...