Κορέα όπως Λιβύη;

Δημοσιεύθηκε: 12/12/2017


Διάβασα στον τύπο για τη δημιουργία μιας επίλεκτης ομάδας στρατιωτών που έχει ως στόχο τον αποκεφαλισμό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε περίπτωση πολέμου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Korea Time», η ομάδα αυτή απαρτίζεται από 1.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες της Ν. Κορέας, οι οποίοι είναι σε επιχειρησιακή δράση από την περασμένη Παρασκευή. Η εκπαίδευσή τους στηρίχθηκε σε αμερικάνικα και βρετανικά πρότυπα. Η «ομάδα αποκεφαλισμού», όπως λέγεται, δεν έχει ως μόνο στόχο τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά θα αναλάβει ακόμη την απομάκρυνση κορυφαίων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας από την ηγεσία.

 

Δεν μου είναι καθόλου συμπαθής ούτε ο Κιμ ούτε το καθεστώς του. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά η προετοιμασία αυτή θυμίζει Ιράκ και Λιβύη. Σημαίνει βάναυση παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, πρόκληση χάους, βαρβαρότητα, επιβολή βάναυσου εκμεταλλευτικού καθεστώτος που θα καταληστεύει το λαό της Β. Κορέας. Σημαίνει ένα χειρότερο μέλλον για το λαό αυτό. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θέλει να τον μετατρέψει σε εξαθλιωμένους εργάτες, πρόσφυγες και δούλους όπως βλέπουμε ότι έκαναν στη Λιβύη και στο Ιράκ.

 

Να μην τους αφήσουμε! Ο λαός της Β. Κορέας θα βρει μόνος το δρόμο του. Αν αύριο είναι η σειρά της Β. Κορέας, ποιος θα αποκλείσει ότι στο μέλλον δεν θα είναι, με κάποιο πρόσχημα, η σειρά μας;

 

Ο επίμονος

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Ο Οικογενειακός Γιατρός και η απάτη του Υπουργείου Υγείας - Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

"... Είναι  φανερό  ότι η θέσπιση  του οικογενειακού  Γιατρού  δεν  αποβλέπει  στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,   αλλά  στην  παραπέρα ιδιωτικοποίηση  της υγείας,  αφού είναι ολοφάνερο ότι  μέσα  στα  συγκεκριμένα πλαίσια που  καθορίζει  το Υπουργείο  Υγείας   ο οικογενειακός  γιατρός  είναι  αδύνατο  να  εξετάζει  όλους  τους   ασθενείς.  Για μια ακόμη  φορά ο λαός  καλείται  να βάλει  βαθειά  το χέρι στην  τσέπη του   και να ενισχύει  την πλήρη  ιδιωτικοποίηση  της υγείας. Πρωτοβάθμια  Φροντίδα Υγείας χωρίς  σύνδεση  με Νοσοκομεία και με  Νοσοκομειακή περίθαλψη  είναι  εξαπάτηση  του λαού  και πρώτοι  πρέπει  να καταγγείλουν  το θεσμό  οι  Ιατρικοί   σύλλογοι  και οι Γιατροί..."

read more ...