Τα μεταπτυχιακά

Δημοσιεύθηκε: 19/12/2017

 

Τρεις μικρές ιστορίες που μας αφηγήθηκε ένας φίλος πανεπιστημιακός. Δεν έχω λόγους να μην τον πιστέψω. Εννοείται πως δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο. Ίσως να είναι και η εξαίρεση. Δείχνουν όμως αρκετά.

           
Ερώτηση τριμελούς επιτροπής από την οποία περνούν συνέντευξη πτυχιούχοι, πολιτικών και λοιπών επιστημών για να περάσουν στο μεταπτυχιακό: Πιστεύετε ότι τα μνημόνια  θίγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα; ρώτησε ο καθηγητής την υποψήφια. Βεβαίως απάντησε εκείνη. Λυπάμαι αλλά κάνετε μεγάλο λάθος, απάντησε ο καθηγητής. Τη συνέχεια τη μαντεύετε.

           
Άλλη ερώτηση της τριμελούς επιτροπής: θεωρείτε ότι η χώρα μας ευνοήθηκε από την ένταξη στο ευρώ ή το αντίθετο; Σαφώς και ευνοήθηκε απάντησε μια άλλη υποψήφια. Και έγινε πανηγυρικά δεκτή στο μεταπτυχιακό.

           
Ερώτηση άλλης τριμελούς επιτροπής προς υποψήφιο. Αν σας κάνουμε δεκτό στο μεταπτυχιακό μας, έχετε να μας καταβάλλετε το ποσό των 6.000 ευρώ που είναι τα δίδακτρα; Φυσικά, απαντά ο υποψήφιος. Αν επιτρέπεται, ξαναρωτά ο καθηγητής, ποιές είναι οι οικονομικές πηγές σας; Οι γονείς μου, απαντά ο υποψήφιος. Δηλαδή, επιμένει ο καθηγητής, αν σας κάνουμε δεκτό, μπορείτε την επόμενη βδομάδα, να καταβάλλετε το ήμισυ του ποσού; Βεβαίως απαντά ο υποψήφιος. Πολύ καλά, συγχαρητήρια, γίνατε δεκτός στο μεταπτυχιακό μας, του λέει η επιτροπή.

 

Ο επίμονος

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Ο Οικογενειακός Γιατρός και η απάτη του Υπουργείου Υγείας - Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

"... Είναι  φανερό  ότι η θέσπιση  του οικογενειακού  Γιατρού  δεν  αποβλέπει  στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,   αλλά  στην  παραπέρα ιδιωτικοποίηση  της υγείας,  αφού είναι ολοφάνερο ότι  μέσα  στα  συγκεκριμένα πλαίσια που  καθορίζει  το Υπουργείο  Υγείας   ο οικογενειακός  γιατρός  είναι  αδύνατο  να  εξετάζει  όλους  τους   ασθενείς.  Για μια ακόμη  φορά ο λαός  καλείται  να βάλει  βαθειά  το χέρι στην  τσέπη του   και να ενισχύει  την πλήρη  ιδιωτικοποίηση  της υγείας. Πρωτοβάθμια  Φροντίδα Υγείας χωρίς  σύνδεση  με Νοσοκομεία και με  Νοσοκομειακή περίθαλψη  είναι  εξαπάτηση  του λαού  και πρώτοι  πρέπει  να καταγγείλουν  το θεσμό  οι  Ιατρικοί   σύλλογοι  και οι Γιατροί..."

read more ...