Ψευτοπατριώτες

Δημοσιεύθηκε: 31/1/2018

Όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί, νοσταλγοί της χούντας, χρυσαυγίτες που πήγαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είναι εμφανώς υποκριτές και ψευτοπατριώτες. Εκμεταλλεύονται τα αισθήματα του κόσμου και πουλάνε ανέξοδο πατριωτισμό. Γιατί αν ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας θα αγωνίζονταν ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ που βρίσκονται πίσω από κάθε κακοδαιμονία και από κάθε εξευτελισμό της εθνικής μας κυριαρχίας μαζί με την ντόπια ολιγαρχία. Δεν το κάνουν όμως. Δεν το έκαναν ποτέ και ούτε πρόκειται. Αντίθετα ήταν και είναι τα τσιράκια και τα μαντρόσκυλα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ, και, όταν “χρειάζεται”, των δυνάμεων κατοχής όπως ήταν οι διάφοροι γερμανοτσολιάδες. Για να μην ξεχνιόμαστε.

 

Αυτό που επιδιώκουν είναι να αποκτήσουν κάποιο λαϊκό έρεισμα για να μπορέσουν να επιβάλουν στη συνέχεια με βίαιο τρόπο τα πιο ακραία συμφέροντα της ολιγαρχίας και να τσακίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν απομείνει.

 

Ο επίμονος

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Θα γίνουμε ατλαντικός «χαλίφης», στη θέση της Τουρκίας; - Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018


του Διονύση Ελευθεράτου

"Να λοιπόν που μια… αναπληρωματική «μεγάλη ιδέα» της ελληνικής πολιτικής ελίτ (διότι βασικότατη και αναντικατάστατη παραμένει ο «ευρωπαϊσμός») βγαίνει από τη ναφθαλίνη. Η «ιδέα», κοινός παρονομαστής αρκετών γεωπολιτικών αναλύσεων που εσχάτως δημοσιεύονται, φαντάζει  έτοιμη να προαναγγείλει ένα θριαμβευτικό σάλπισμα… 

Σε ελεύθερη απόδοση: Λίγη υπομονή, ακόμη, αδέλφια… Αυτός ο ανερμάτιστος, κυκλοθυμικός, αντι- δυτικός Ερντογάν μας κάνει, άθελά του, μεγάλη εξυπηρέτηση. Εξοργίζει στο έπακρο τον Τραμπ και  «στέλνει» την Τουρκία στο άρμα της Ρωσίας. Έτσι, τώρα προκύπτει για την Ουάσιγκτον στρατηγικό κενό. Πού θα πάει; Αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα), αυτό το κενό οι ΗΠΑ θα το καλύψουν χρίζοντας την Ελλάδα βασικό στρατηγικό τους σύμμαχο στην περιοχή. Όρεξη να ‘χουμε να δρέπουμε τους καρπούς της εν λόγω αναβάθμισης, για την οποία μόχθησαν τόσες γενιές πολιτικών εκπροσώπων του ελληνικού κατεστημένου. Αυτή ήταν ανέκαθεν μια μεγάλη «εθνική προσδοκία». Τώρα πλησιάζει η ευόδωσή της…" 

read more ...