Πολλαπλή Σκλήρυνση με ασθενείς "πολλαπλών ταχυτήτων"!!!

Δημοσιεύθηκε: 9/2/2018της Ευγενίας Τάγκα


Με μεγάλη μου χαρά άκουσα σήμερα ότι τελικά η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση ή απομυελινωτική νόσος πέρασε στην λίστα των ανίατων παθήσεων, κάτι που φυσικά ήταν παράλογο που δεν έγινε από την πρώτη στιγμή!

Επειδή όμως μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό, έψαξα απόψε το βράδυ να διαβάσω ακριβώς τι έχει προβλεφθεί! ...κι εκεί είδα το ανεκδιήγητο!!! ..."...θα αφορά στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας."!!!!!!!!

Για λίγα δευτερόλεπτα γούρλωσα τα μάτια μου!!!

Μετά σκέφτηκα "...εννοείτε κάτι θα βρίσκανε για να πετάξουν ένα μεγάλο ποσοστό εκτός...Σιγά που θα έπρατταν ακριβοδίκαια και λογικά!!!". Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου!

Χαίρομαι, βέβαια, για τους συνασθενείς μου, που είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση από μένα και που θα σταματήσουν να ταλαιπωρούνται. Αλλά χρόνια, ανίατη, αγιάτρευτη - πως αλλιώς να το πω ρε παιδάκι μου!!! - πάθηση "δύο ταχυτήτων" πρώτη φορά βλέπω!!! Είμαι ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 10κάτι χρόνια, υποτροπιάζουσας μορφής, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιον. Αυτό σημαίνει ότι είμαι φαινομενικά καλά, γιατί η νόσος βρίσκεται σε ύπνωση. Ξυπνάω το πρωί, πηγαίνω με τα μέσα στη δουλειά μου, δουλεύω 8ωρο (δόξα τον πανάγαθο!!!), πηγαίνω Τάι Τσι, έχω διάφορες ασχολίες, φίλους με τους οποίους βγαίνω έξω, πηγαίνω ταξίδια και διασκεδάζω όπως όλος ο "φυσιολογικός" ( ; ) κόσμος. Όταν μιλάω ανοιχτά σε κόσμο και τους αναφέρω ότι έχω σκλήρυνση, όλοι μου λένε "έλα ρεεε!!!;;; Δεν σου φαίνεται καθόλου!". Και όντως είμαι τυχερή που κατάφερα να προσέξω τον εαυτό μου στα 24 μου χρόνια, όταν το πρωτοέμαθα, να πάρω αμέσως ιντερφερόνη και να με "πιάσει", να έχω μία πολύ έμπιστη γιατρό, που με έμαθε να μην φοβάμαι,να έχω μία οικογένεια που μπορέσε να με στηρίξει και πολλούς καλούς φίλους που με αγαπάνε.
Δεν παύω όμως να τρυπιέμαι ακατάπαυστα 3φορές την εβδομάδα για 10 χρόνια τώρα - κάτι που αν δεν αντέχεις, στην αρχή, απλά δεν συνηθίζεται - να έχω περάσει πολλές στιγμές με τρομερούς πόνους στο κορμί και στα κόκκαλα από τις παρενέργειες, με μουδιάσματα που με λούζουν με κρύο ιδρώτα στην σκέψη ότι κάτι θα χειροτερέψει και μπορεί ανα πάσα στιγμή να χάσω το χέρι ή το πόδι μου, με ξυπνήματα με θολή όραση που μπορεί να χάσεις κανα χρόνο απ'τη ζωή σου και το χειρότερο απ'όλα που δεν παύει αυτό το γ@%$#&κράτος να μου θυμίζει κάθε χρόνο ότι πρέπει να περάσω από μία επιτροπή στην οποία πρέπει ν' αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να ρουφήξω όλη την κακή ενέργεια του "θύματος" που πρέπει να με λυπηθούνε και να μου δώσουνε αυτά που δικαιούμαι (δηλαδή ένα χαρτί που να ονομάζει την πάθησή μου χωρίς ημερομηνία λήξης, γιατί δεν διεκδικώ κάτι άλλο). Να μπαίνω στην διαδικασία των τακτικών μαγνητικών εξετάσεων που με τρομοκρατούνε, όσο περνάνε τα χρόνια και να πηγαίνω στα απαράδεκτα, στα όρια της ανέχειας, γραφεία της ""Πρόνοιας"" λουσμένη με όλη την απόγνωση του πλανήτη, μπαίνοντας στον ρόλο του "λούμπεν" - γιατί εκεί έχετε καταντήσει τον κόσμο που δεν έχει άλλη επιλογή από την κρατική ""φροντίδα"", μόνο και μόνο για να με κοιτάξουν κάτι άξεστοι γραφιάδες με ειρωνεία - αφού στέκομαι στα πόδια μου και τους μιλάω κοιτώντας τους στα μάτια - και να αμφισβητήσουν την φύση της πάθησής μου. Της δικής μου και άλλων 14000(τουλάχιστον) που πάσχουμε από μία ασθένεια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Απρόβλεπτη, εκφυλιστική, ύπουλη, συγκαλυμμένη, με - αρκετές φορές- "ωραία βιτρίνα" και "χαλασμένο εμπόρευμα". ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ λέγεται!Νομίζω έχω βρει τον τρόπο να την κάνω να κοιμάται βαθειά και εκεί που το έχω πιστέψει έρχεται το κράτος και μου τα διαλύει όλα. Η γραφειοκρατία σας είναι αυτή που μ' αρρωσταίνει περισσότερο απ' όλη την κατεστραμμένη μυελίνη στον εγκέφαλό μου!!! Γι' αυτό κι εγώ θα σταματήσω να είμαι διεκδικητής των δικαιωμάτων μου, θα παίρνω τα φάρμακά μου, θα προσέχω τον εαυτό μου, αλλά - συγχαρητήρια κερδίσατε τον στόχο σας!!! - δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω τους "θεσμούς" ΣΑΣ. Ευχαριστώ... χόρτασα! 

Δεν θα σταματήσω ποτέ όμως να αγωνίζομαι για τους συνασθενείς μου και για την δικαίωση τους, ώσπου αυτός ο λαός να πάρει κάποια στιγμή την τύχη στα δικά του χέρια!

Καληνύχτα Έφη...αυτός ο κόσμος θ'αλλάξει...θες δεν θες!

 

Με εκτίμηση,

 

Ευγενία Τάγκα, 34χρονών

(με μόνιμες 6 μελανιές στο κορμί μου)

10 χρόνια ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 Απόφοιτος Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ

 Εντόπια Ιδιωτική Υπάλληλος (όχι στο αντικειμενό μου φυσικά!!!)

Αιώνια μαθήτρια Τάι Τσι

 Αιώνια πιστή σε μία κοινωνία πρόνοιας χωρίς εκμετάλλευση

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smileΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Προγραμματικές κατευθύνσεις 

του συλλόγου διάδοσης 

μαρξιστικής σκέψης 

"Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ"


Ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ  

δίνει στη δημοσιότητα τις 

προγραμματικές του κατευθύνσεις. 

Τις θέτει σε συζήτηση με τους, 

συντρόφους συναγωνιστές και φίλους, 

είτε πρόκειται για ανένταχτους αγωνιστές 

είτε για οργανωμένους σε άλλες 

πολιτικές οργανώσεις 

με παραπλήσιες αγωνίες 

και προβληματισμούς. 

Μοναδικός στόχος είναι 

η προώθηση του αγώνα 

για την απελευθέρωση του λαού.


Διαβάστε Περισσότερα »Διαβάστε Περισσότερα »

Γαλλία - «Κίτρινα γιλέκα»: Κι όμως η μεγάλη «μάχη» άρχισε μόλις τώρα - Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Κρίσιμο μπρα ντε φερ εντός κινήματος

Της Ελένης Μαυρούλη από ΤοΠεριοδικό (toperiodiko.gr)

Είναι προφανές, πλέον, ότι το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», ασχέτως των αρχικών κινήτρων και του τρόπου εμφάνισής του, είναι πεδίο σκληρής  διαπάλης και αντιπαράθεσης ως προς το πολιτικό του προσανατολισμό και το στίγμα του. Η αντιπαράθεση αυτή αποτυπώνεται και στα αιτήματά του: ορισμένα αντιφατικά, σαφώς προσανατολισμένα στην κατηγορία των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ελευθέρων επαγγελματιών, στα μικροαστικά τμήματα της επαρχίας [...]

Η μάχη αυτή δεν έχει κριθεί ακόμη. [...] Ερώτημα παραμένει και το κατά πόσο θα μπορούσαν τα αιτήματα αυτά να γίνουν αιχμηρότερα, να κινητοποιήσουν περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων και να λάβουν διαστάσεις ευρύτερου ξεσηκωμού της γαλλικής  εργατικής τάξης με σαφές πρόσημο και στόχο.

Το βέβαιο είναι ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, επειδή πολλά έχουν γραφτεί, η όλη κατάσταση απέχει ποιοτικά και πολιτικά από τον Μάη του ’68, αλλά ακόμη και από τις πολύμηνες διαμαρτυρίες κατά του νόμου ελ Κομρί και ως εύρος κινητοποιήσεων και ως βάθος αιτημάτων και πολιτικής ανάλυσης (μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση του καπιταλιστικού συστήματος ούτε ως χαρακτηρισμός αλλά ούτε και ως πλαίσιο αναφοράς) και ως βαθμός κινητοποίησης των εργαζομένων μέσα σε χώρους δουλειάς. Και τα τρία αυτά στοιχεία είναι κριτήρια που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα των «κίτρινων γιλέκων» που αναμφίβολα θα επηρεάσουν τη Γαλλία αλλά όχι μόνο αυτή.


read more ...

Η Αγία Γερμανική Οικονομική Αυτοκρατορία - Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018


Pierre Rimbert (μετ. Άννα Προκόβα), monde-diplomatique.gr

Το χάσμα μεταξύ των ανατολικών και των δυτικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προκύπτει από την αντίθεση μεταξύ φιλελεύθερων δημοκρατιών και αυταρχικών κυβερνήσεων. Αντικατοπτρίζει την οικονομική κυριαρχία των μεγάλων δυνάμεων έναντι των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως δεξαμενές φτηνού εργατικού δυναμικού. Από τη δεκαετία του 1990 και μετά, οι γερμανικές βιομηχανίες προτίμησαν τη μετεγκατάσταση στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.

 

read more ...

Ανακοίνωση της Ταξικής Κίνησης για τις εξελίξεις στο εργατικό κίνημα - Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018


[...] Όλες μας οι δυνάμεις να δοθούν ώστε να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων μας, με ενεργή συμμετοχή όλων μας, να αναπτυχθούν οι αγώνες στο χώρο δουλειάς, να βγουν μπροστά τα αιτήματα μας.

Να αναπτυχθεί ένα ΔΙΚΤΥΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝπου θα μπορεί να πάρει στα χέρια του αυτό την οργάνωση των διεκδικήσεών μας, χωρίς αποχωρήσεις από τα άλλα συνδικάτα, για να μπορεί να ενοποιεί πανελλαδικά τον αγώνα. Να αναπτυχθεί η πάλη μας με διάφορες μορφές και μέσα, με κύριο στοιχείο την μαζική συμμετοχή όλων μας. Για την  επανεκκίνηση   των ταξικών αγώνων διάρκειας για να πετύχουμε  ρήγματα στην αντεργατική πολιτική, να έχουμε κατακτήσεις  και να δημιουργήσουμε τους όρους να νικήσουμε. Έτσι μπορεί να χτιστεί το εργατικό μέτωπο της ανατροπής!

Όλες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να βγει το εργατικό κίνημα μπροστά, χρειάζεται να δράσουν από κοινού σε τέτοια κατεύθυνση. Τέρμα πια στις ιδιοκτησιακές λογικές. [...]


read more ...

Λιτότητα εναντίον της διατροφικής ασφάλειας και κυριαρχίας - Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

του Λεωνίδα Βατικιώτη στην Νέα Σελίδα

το είδαμε στο ιστολόγιό του leonidasvatikiotis.wordpress.com


Τα Μνημόνια μπορεί από τις 21 Αυγούστου να αποτελούν παρελθόν αλλά ο απολογισμός της Μνημονιακής περιόδου, που ξεκίνησε το 2010 δεν έχει γίνει. Μια μικρή συμβολή σε αυτή την προσπάθεια είναι η έρευνα που παρουσιάστηκε επίσημα (στην αγγλική της έκδοση) στις Βρυξέλλες στις 20 Νοεμβρίου με θέμα τη διατροφική κυριαρχία. Θέμα της είναι οι επιπτώσεις της λιτότητας στην Ελλάδα στο δικαίωμα στην τροφή. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος και τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης παραβίασαν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην τροφή ως αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας που απαιτήθηκαν από τα τρία Μνημόνια (2010, 2012 και 2015).  Με άλλα λόγια, τα πακέτα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αντέβαιναν στο διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. [...]

Σύνδεσμος για την έκθεση (αγγλικά) εδώ.

 

read more ...

Κόκκινη κάρτα στο ναζισμό! - Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
 το είδαμε στον Ημεροδρόμο


Η αποθράσυνση των ναζί εκδηλώθηκε και με την εμφάνιση τους στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στον αγώνα της Εθνικής, πριν από λίγες μέρες, με την Εσθονία (διαβάστε εδώ).  Σπουδαίοι αθλητές και άνθρωποι του ποδοσφαίρου βγάζουν κόκκινη κάρτα στο ναζισμό (ρεπορτάζ ΑΠΕ – ΜΠΕ  εδώ). 

read more ...