Πολλαπλή Σκλήρυνση με ασθενείς "πολλαπλών ταχυτήτων"!!!

Δημοσιεύθηκε: 9/2/2018της Ευγενίας Τάγκα


Με μεγάλη μου χαρά άκουσα σήμερα ότι τελικά η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση ή απομυελινωτική νόσος πέρασε στην λίστα των ανίατων παθήσεων, κάτι που φυσικά ήταν παράλογο που δεν έγινε από την πρώτη στιγμή!

Επειδή όμως μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό, έψαξα απόψε το βράδυ να διαβάσω ακριβώς τι έχει προβλεφθεί! ...κι εκεί είδα το ανεκδιήγητο!!! ..."...θα αφορά στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας."!!!!!!!!

Για λίγα δευτερόλεπτα γούρλωσα τα μάτια μου!!!

Μετά σκέφτηκα "...εννοείτε κάτι θα βρίσκανε για να πετάξουν ένα μεγάλο ποσοστό εκτός...Σιγά που θα έπρατταν ακριβοδίκαια και λογικά!!!". Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου!

Χαίρομαι, βέβαια, για τους συνασθενείς μου, που είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση από μένα και που θα σταματήσουν να ταλαιπωρούνται. Αλλά χρόνια, ανίατη, αγιάτρευτη - πως αλλιώς να το πω ρε παιδάκι μου!!! - πάθηση "δύο ταχυτήτων" πρώτη φορά βλέπω!!! Είμαι ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 10κάτι χρόνια, υποτροπιάζουσας μορφής, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιον. Αυτό σημαίνει ότι είμαι φαινομενικά καλά, γιατί η νόσος βρίσκεται σε ύπνωση. Ξυπνάω το πρωί, πηγαίνω με τα μέσα στη δουλειά μου, δουλεύω 8ωρο (δόξα τον πανάγαθο!!!), πηγαίνω Τάι Τσι, έχω διάφορες ασχολίες, φίλους με τους οποίους βγαίνω έξω, πηγαίνω ταξίδια και διασκεδάζω όπως όλος ο "φυσιολογικός" ( ; ) κόσμος. Όταν μιλάω ανοιχτά σε κόσμο και τους αναφέρω ότι έχω σκλήρυνση, όλοι μου λένε "έλα ρεεε!!!;;; Δεν σου φαίνεται καθόλου!". Και όντως είμαι τυχερή που κατάφερα να προσέξω τον εαυτό μου στα 24 μου χρόνια, όταν το πρωτοέμαθα, να πάρω αμέσως ιντερφερόνη και να με "πιάσει", να έχω μία πολύ έμπιστη γιατρό, που με έμαθε να μην φοβάμαι,να έχω μία οικογένεια που μπορέσε να με στηρίξει και πολλούς καλούς φίλους που με αγαπάνε.
Δεν παύω όμως να τρυπιέμαι ακατάπαυστα 3φορές την εβδομάδα για 10 χρόνια τώρα - κάτι που αν δεν αντέχεις, στην αρχή, απλά δεν συνηθίζεται - να έχω περάσει πολλές στιγμές με τρομερούς πόνους στο κορμί και στα κόκκαλα από τις παρενέργειες, με μουδιάσματα που με λούζουν με κρύο ιδρώτα στην σκέψη ότι κάτι θα χειροτερέψει και μπορεί ανα πάσα στιγμή να χάσω το χέρι ή το πόδι μου, με ξυπνήματα με θολή όραση που μπορεί να χάσεις κανα χρόνο απ'τη ζωή σου και το χειρότερο απ'όλα που δεν παύει αυτό το γ@%$#&κράτος να μου θυμίζει κάθε χρόνο ότι πρέπει να περάσω από μία επιτροπή στην οποία πρέπει ν' αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να ρουφήξω όλη την κακή ενέργεια του "θύματος" που πρέπει να με λυπηθούνε και να μου δώσουνε αυτά που δικαιούμαι (δηλαδή ένα χαρτί που να ονομάζει την πάθησή μου χωρίς ημερομηνία λήξης, γιατί δεν διεκδικώ κάτι άλλο). Να μπαίνω στην διαδικασία των τακτικών μαγνητικών εξετάσεων που με τρομοκρατούνε, όσο περνάνε τα χρόνια και να πηγαίνω στα απαράδεκτα, στα όρια της ανέχειας, γραφεία της ""Πρόνοιας"" λουσμένη με όλη την απόγνωση του πλανήτη, μπαίνοντας στον ρόλο του "λούμπεν" - γιατί εκεί έχετε καταντήσει τον κόσμο που δεν έχει άλλη επιλογή από την κρατική ""φροντίδα"", μόνο και μόνο για να με κοιτάξουν κάτι άξεστοι γραφιάδες με ειρωνεία - αφού στέκομαι στα πόδια μου και τους μιλάω κοιτώντας τους στα μάτια - και να αμφισβητήσουν την φύση της πάθησής μου. Της δικής μου και άλλων 14000(τουλάχιστον) που πάσχουμε από μία ασθένεια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Απρόβλεπτη, εκφυλιστική, ύπουλη, συγκαλυμμένη, με - αρκετές φορές- "ωραία βιτρίνα" και "χαλασμένο εμπόρευμα". ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ λέγεται!Νομίζω έχω βρει τον τρόπο να την κάνω να κοιμάται βαθειά και εκεί που το έχω πιστέψει έρχεται το κράτος και μου τα διαλύει όλα. Η γραφειοκρατία σας είναι αυτή που μ' αρρωσταίνει περισσότερο απ' όλη την κατεστραμμένη μυελίνη στον εγκέφαλό μου!!! Γι' αυτό κι εγώ θα σταματήσω να είμαι διεκδικητής των δικαιωμάτων μου, θα παίρνω τα φάρμακά μου, θα προσέχω τον εαυτό μου, αλλά - συγχαρητήρια κερδίσατε τον στόχο σας!!! - δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω τους "θεσμούς" ΣΑΣ. Ευχαριστώ... χόρτασα! 

Δεν θα σταματήσω ποτέ όμως να αγωνίζομαι για τους συνασθενείς μου και για την δικαίωση τους, ώσπου αυτός ο λαός να πάρει κάποια στιγμή την τύχη στα δικά του χέρια!

Καληνύχτα Έφη...αυτός ο κόσμος θ'αλλάξει...θες δεν θες!

 

Με εκτίμηση,

 

Ευγενία Τάγκα, 34χρονών

(με μόνιμες 6 μελανιές στο κορμί μου)

10 χρόνια ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 Απόφοιτος Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ

 Εντόπια Ιδιωτική Υπάλληλος (όχι στο αντικειμενό μου φυσικά!!!)

Αιώνια μαθήτρια Τάι Τσι

 Αιώνια πιστή σε μία κοινωνία πρόνοιας χωρίς εκμετάλλευση

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smileΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Προγραμματικές κατευθύνσεις 

του συλλόγου διάδοσης 

μαρξιστικής σκέψης 

"Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ"


Ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ  

δίνει στη δημοσιότητα τις 

προγραμματικές του κατευθύνσεις. 

Τις θέτει σε συζήτηση με τους, 

συντρόφους συναγωνιστές και φίλους, 

είτε πρόκειται για ανένταχτους αγωνιστές 

είτε για οργανωμένους σε άλλες 

πολιτικές οργανώσεις 

με παραπλήσιες αγωνίες 

και προβληματισμούς. 

Μοναδικός στόχος είναι 

η προώθηση του αγώνα 

για την απελευθέρωση του λαού.


Διαβάστε Περισσότερα »


Κοινή ανακοίνωση πολιτικών οργανώσεων:  Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Συντονισμός δράσης και διαλόγου κομμουνιστικών δυνάμεων, κοινή ανακοίνωση πολιτικών οργανώσεων

 

Την ανάγκη συντονισμού της δράσης και ενός ουσιαστικού διαλόγου για τα ζητήματα τόσο του κινήματος όσο και της συγκρότησης μετώπου, αλλά και του κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος της εποχής, υπογραμμίζουν οι πέντε οργανώσεις-πολιτικές κινήσεις της κομμουνιστικης Αριστεράς, οι οποίες δίνουν στη δημοσιότητα κείμενο κοινής ανακοίνωσης. [...]

Οι πέντε οργανώσεις-πολιτικές κινήσεις είναι:
Η ΑΡΑΝ, η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, η Παρέμβαση, το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο και ο Σύλλογος Γ. Κορδάτος. 


Διαβάστε Περισσότερα »

 

Εικόνες από τις Πολιτικό - Στρατιωτικές Ασκήσεις στη Βενεζουέλα - Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019από το prensa-rebelde.blogspot.com

Από τις 10 έως τις 15 Φεβρουαρίου, οι Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) και η Λαική Εξουσία πραγματοποιούν Πολιτικές – Στρατιωτικές Ασκήσεις για την άμυνα του έθνους.

read more ...

ΟΧΙ στον πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας! - Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019


από τη διεθνή καμπάνια στο www.nowaronvenezuela.org/greek
Σας καλούμε να δράσουμε συντονισμένα σε διεθνές επίπεδο με σύνθημα ῎ΝΟ U.S. war in Venezuela῎ το Σάββατο, 23 φλεβάρη, την επέτειο ενός μηνός από την απόπειρα πραξικοπήματος των ΗΠΑ.

Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην τελευταία επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του λαού της Βενεζουέλας. Ο Νικόλας Μαδούρο είναι ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ο οποίος επιλέχθηκε δημοκρατικά δύο φορές από το λαό της ως μέρος μιας διεθνούς εκλογικής διαδικασίας.  [...]

Στο διεθνιστικό και απελευθερωτικό πνεύμα του Σιμόν Μπολιβάρ δεσμευόμαστε να κινητοποιηθούμε και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα κυριαρχίας της Βενεζουέλας, κατανοώντας ότι τα κέρδη που κερδήθηκαν στο πλαίσιο της Βενεζουελανής Επανάστασης είναι κέρδη για όλους τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους του κόσμου.


read more ...

Πρωτοβουλία πανεπιστημιακών κι ερευνητών/τριών για Ακαδημαϊκό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (BDS) - Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

 


αναδημοσίευση από toperiodiko.gr


Οι υπογράφοντες και υπογράφουσες πανεπιστημιακοί και πανεπιστημιακές, ερευνητές κι ερευνήτριες, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις συνεχιζόμενες ισραηλινές παραβιάσεις των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και κάνουμε έκκληση για γενικό μποϊκοτάζ των ισραηλινών ακαδημαϊκών θεσμών που συνεργάζονται σε αυτές τις παραβιάσεις. Διακινούμε το κείμενο αυτό προς συλλογή υπογραφών από συναδέλφισσες και συνάδελφους στα πανεπιστήμια, κι ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού. [...]

read more ...

Οι αιτίες πίσω από την εκρηκτική κατάσταση στην Βενεζουέλα - Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019


Οι αιτίες πίσω από την εκρηκτική κατάσταση στην Βενεζουέλα

Συνέντευξη του Δ. Καλτσώνη στον Μαρίνο Γκασιάμη για το news.gr

Στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Βενεζουέλα μετά την κίνηση του προέδρου της Βουλής να ανακηρύξει τον εαυτό του πρόεδρο της χώρας στην θέση του Μαδούρο, βρίσκοντας σαν πρώτο συμπαραστάτη που αναγνώρισε την νέα «ηγεσία» της χώρας, τις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ που από πολλές χώρες της οικουμένης χαρακτηρίστηκε ως στήριξη πραξικοπήματος, εδράζεται σε πολλούς παράγοντες. Γεωστρατηγικούς, πολιτικούς αλλά και κυρίως οικονομικούς καθώς η Βενεζουέλα διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα πετρελαίου στον κόσμο.

Ένα απόθεμα που οι πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ επιθυμούν να ελέγξουν. [...]

read more ...