Πολλαπλή Σκλήρυνση με ασθενείς "πολλαπλών ταχυτήτων"!!!

Δημοσιεύθηκε: 9/2/2018της Ευγενίας Τάγκα


Με μεγάλη μου χαρά άκουσα σήμερα ότι τελικά η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση ή απομυελινωτική νόσος πέρασε στην λίστα των ανίατων παθήσεων, κάτι που φυσικά ήταν παράλογο που δεν έγινε από την πρώτη στιγμή!

Επειδή όμως μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό, έψαξα απόψε το βράδυ να διαβάσω ακριβώς τι έχει προβλεφθεί! ...κι εκεί είδα το ανεκδιήγητο!!! ..."...θα αφορά στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας."!!!!!!!!

Για λίγα δευτερόλεπτα γούρλωσα τα μάτια μου!!!

Μετά σκέφτηκα "...εννοείτε κάτι θα βρίσκανε για να πετάξουν ένα μεγάλο ποσοστό εκτός...Σιγά που θα έπρατταν ακριβοδίκαια και λογικά!!!". Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου!

Χαίρομαι, βέβαια, για τους συνασθενείς μου, που είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση από μένα και που θα σταματήσουν να ταλαιπωρούνται. Αλλά χρόνια, ανίατη, αγιάτρευτη - πως αλλιώς να το πω ρε παιδάκι μου!!! - πάθηση "δύο ταχυτήτων" πρώτη φορά βλέπω!!! Είμαι ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 10κάτι χρόνια, υποτροπιάζουσας μορφής, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιον. Αυτό σημαίνει ότι είμαι φαινομενικά καλά, γιατί η νόσος βρίσκεται σε ύπνωση. Ξυπνάω το πρωί, πηγαίνω με τα μέσα στη δουλειά μου, δουλεύω 8ωρο (δόξα τον πανάγαθο!!!), πηγαίνω Τάι Τσι, έχω διάφορες ασχολίες, φίλους με τους οποίους βγαίνω έξω, πηγαίνω ταξίδια και διασκεδάζω όπως όλος ο "φυσιολογικός" ( ; ) κόσμος. Όταν μιλάω ανοιχτά σε κόσμο και τους αναφέρω ότι έχω σκλήρυνση, όλοι μου λένε "έλα ρεεε!!!;;; Δεν σου φαίνεται καθόλου!". Και όντως είμαι τυχερή που κατάφερα να προσέξω τον εαυτό μου στα 24 μου χρόνια, όταν το πρωτοέμαθα, να πάρω αμέσως ιντερφερόνη και να με "πιάσει", να έχω μία πολύ έμπιστη γιατρό, που με έμαθε να μην φοβάμαι,να έχω μία οικογένεια που μπορέσε να με στηρίξει και πολλούς καλούς φίλους που με αγαπάνε.
Δεν παύω όμως να τρυπιέμαι ακατάπαυστα 3φορές την εβδομάδα για 10 χρόνια τώρα - κάτι που αν δεν αντέχεις, στην αρχή, απλά δεν συνηθίζεται - να έχω περάσει πολλές στιγμές με τρομερούς πόνους στο κορμί και στα κόκκαλα από τις παρενέργειες, με μουδιάσματα που με λούζουν με κρύο ιδρώτα στην σκέψη ότι κάτι θα χειροτερέψει και μπορεί ανα πάσα στιγμή να χάσω το χέρι ή το πόδι μου, με ξυπνήματα με θολή όραση που μπορεί να χάσεις κανα χρόνο απ'τη ζωή σου και το χειρότερο απ'όλα που δεν παύει αυτό το γ@%$#&κράτος να μου θυμίζει κάθε χρόνο ότι πρέπει να περάσω από μία επιτροπή στην οποία πρέπει ν' αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να ρουφήξω όλη την κακή ενέργεια του "θύματος" που πρέπει να με λυπηθούνε και να μου δώσουνε αυτά που δικαιούμαι (δηλαδή ένα χαρτί που να ονομάζει την πάθησή μου χωρίς ημερομηνία λήξης, γιατί δεν διεκδικώ κάτι άλλο). Να μπαίνω στην διαδικασία των τακτικών μαγνητικών εξετάσεων που με τρομοκρατούνε, όσο περνάνε τα χρόνια και να πηγαίνω στα απαράδεκτα, στα όρια της ανέχειας, γραφεία της ""Πρόνοιας"" λουσμένη με όλη την απόγνωση του πλανήτη, μπαίνοντας στον ρόλο του "λούμπεν" - γιατί εκεί έχετε καταντήσει τον κόσμο που δεν έχει άλλη επιλογή από την κρατική ""φροντίδα"", μόνο και μόνο για να με κοιτάξουν κάτι άξεστοι γραφιάδες με ειρωνεία - αφού στέκομαι στα πόδια μου και τους μιλάω κοιτώντας τους στα μάτια - και να αμφισβητήσουν την φύση της πάθησής μου. Της δικής μου και άλλων 14000(τουλάχιστον) που πάσχουμε από μία ασθένεια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Απρόβλεπτη, εκφυλιστική, ύπουλη, συγκαλυμμένη, με - αρκετές φορές- "ωραία βιτρίνα" και "χαλασμένο εμπόρευμα". ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ λέγεται!Νομίζω έχω βρει τον τρόπο να την κάνω να κοιμάται βαθειά και εκεί που το έχω πιστέψει έρχεται το κράτος και μου τα διαλύει όλα. Η γραφειοκρατία σας είναι αυτή που μ' αρρωσταίνει περισσότερο απ' όλη την κατεστραμμένη μυελίνη στον εγκέφαλό μου!!! Γι' αυτό κι εγώ θα σταματήσω να είμαι διεκδικητής των δικαιωμάτων μου, θα παίρνω τα φάρμακά μου, θα προσέχω τον εαυτό μου, αλλά - συγχαρητήρια κερδίσατε τον στόχο σας!!! - δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω τους "θεσμούς" ΣΑΣ. Ευχαριστώ... χόρτασα! 

Δεν θα σταματήσω ποτέ όμως να αγωνίζομαι για τους συνασθενείς μου και για την δικαίωση τους, ώσπου αυτός ο λαός να πάρει κάποια στιγμή την τύχη στα δικά του χέρια!

Καληνύχτα Έφη...αυτός ο κόσμος θ'αλλάξει...θες δεν θες!

 

Με εκτίμηση,

 

Ευγενία Τάγκα, 34χρονών

(με μόνιμες 6 μελανιές στο κορμί μου)

10 χρόνια ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 Απόφοιτος Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ

 Εντόπια Ιδιωτική Υπάλληλος (όχι στο αντικειμενό μου φυσικά!!!)

Αιώνια μαθήτρια Τάι Τσι

 Αιώνια πιστή σε μία κοινωνία πρόνοιας χωρίς εκμετάλλευση

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Μια νατοϊκή λύση δεν είναι λύση, αλλά υποθήκη για νέα δεινά - Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018


Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ αποτελεί μια εξαιρετική εξέλιξη για τις ΗΠΑ και την ΕΕ που επέβαλαν λύση στο ονοματολογικό για να ισχυροποιηθεί άμεσα η Νατοϊκή παρουσία στα Βαλκάνια. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη μαζική ένταξη κρατών της Νότιας Βαλκανικής στον ευρωατλαντικό άξονα, την ασφυκτική πίεση στη Σερβία, την περαιτέρω περικύκλωση της Ρωσίας. Μια Νατοϊκή λύση δεν είναι καλή λύση γιατί το πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί είναι εξ ορισμού προβληματικό, αποσταθεροποιητικό, επικίνδυνο.


read more ...

Θερινό σεμινάριο 2018: τέσσερα βιβλία του μαρξισμού - Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Οι ΗΠΑ παρέχουν στρατιωτική ενίσχυση στο 73% των δικτατορικών καθεστώτων του πλανήτη - Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018...Σύμφωνα με το σύστημα της οργάνωσης Freedom House για την αξιολόγηση των πολιτικών δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, υπάρχουν 49 κράτη στον πλανήτη, τα καθεστώτα των οποίων, με βάση τα στοιχεία του 2015, μπορούν σε γενικές γραμμές να χαρακτηριστούν «δικτατορικά». Σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2015, του τελευταίου έτους για το οποίο έχουμε μέχρι στιγμής δημοσιευμένα στοιχεία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχε στρατιωτική στήριξη σε 36 από τα καθεστώτα αυτά, με την ευγενική χορηγία των φόρων που πληρώνετε. Οι ΗΠΑ στηρίζουν αυτή τη στιγμή πάνω από το 73% των δικτατορικών καθεστώτων που υπάρχουν στον κόσμο!...


read more ...

Ο Ανορθόδοξος Πόλεμος επιστρέφει στη Νικαράγουα μετά 30 χρόνια - Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018
Αν δεν είχαμε αναφέρει τη λέξη Νικαράγουα, ο αναγνώστης θα μπορούσε να σκεφτεί τη Βενεζουέλα. Δεν θα έκανε λάθος. Θα μπορούσε επίσης να έχει συσχετίσει τέτοια γεγονότα με το Ιράν, τη Λιβύη, την Ουκρανία, που έχουν ζήσει ή ζουν παρόμοιες εμπειρίες.

Γιατί η Νικαράγουα; 
Μπορεί να  υπάρχουν διάφοροι λόγοι, όπως η κατασκευή της μεγάλης δια ωκεάνειας Διώρυγας , έργο για το οποίο δεν ζητήθηκε η συμβουλή ούτε προβλέπεται “βοήθεια” από τις ΗΠΑ. Ακόμα χειρότερα, η Κίνα θα μπορούσε να παίξει αποφασιστικό ρόλο σε αυτό το Υπερ – έργο. 
Επιπλέον, οι στενοί δεσμοί της κυβέρνησης της Νικαράγουα με την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και η διεθνής της θέση απόρριψης των ηγεμονικών επιδιώξεων των ΗΠΑ , αξιολογείται σαν λόγος με ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία.

 

 

read more ...

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Χοσέ Μαρτί" για την μπριγάδα της Πρωτομαγιάς - Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» σας προσκαλεί στη συζήτηση/αναφορά στην Κούβα του σήμερα με αφορμή τη συμμετοχή στην πρόσφατη διεθνή μπριγάδα της Πρωτομαγιάς


290 φίλες και φίλοι της Κούβας από 32 χώρες μεταξύ των οποίων πέντε από την Ελλάδα συμμετείχαν στην 13η διεθνή μπριγάδα της Πρωτομαγιάς εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς την κουβανική επανάσταση. Οι μπριγαδίστες θα μας μεταφέρουν την εμπειρία τους από επισκέψεις τους σε εργοστάσια και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, σε σχολείο και πανεπιστήμιο, σε νοσοκομείο, από συζητήσεις με αντιπροσώπους της Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας που έχουν εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές, καθώς και από συναντήσεις με μέλη μαζικών φορέων, όπως την Ομοσπονδία Γυναικών και τις Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης. Στη διάρκεια της διαμονής τους στην Κούβα οι μπριγαδίστες ήρθαν σε άμεση επαφή και συζήτησαν με εργαζόμενους της πόλης και της υπαίθρου της Κούβας για τις κατακτήσεις της σοσιαλιστικής επανάστασης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

 

Θα γίνει προβολή φωτογραφικού υλικού

 

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και μπριγαδίστες που έχουν λάβει μέρος σε παλιότερες αποστολές αλληλεγγύης και εθελοντικής εργασίας στη σοσιαλιστική Κούβα τις οποίες οργανώνει το Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών (ICAP).


Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο των εκδόσεων Διεθνές Βήμα, Σόλωνος 142, Πλ. Κάνιγγος, 5ος όροφος (ταράτσα) το Σάββατο 9 Ιούνη, 7:30 μ.μ.