Ανακοίνωση του συλλόγου "Γιάννης Κορδάτος" για τις πυρκαγιές

Δημοσιεύθηκε: 24/7/2018

Το ΔΣ του Συλλόγου Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ εκφράζει τη βαθειά οδύνη του για τα γεγονότα. Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί ενωτικός αγώνας για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση:

·         Άμεσα μέτρα για τους πληγέντες

·         Αποζημιώσεις στους πληγέντες με προτεραιότητα στην πρώτη κατοικία και στα χαμηλά εισοδήματα

·         Μέτρα αποκατάστασης των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος – Καμιά αλλαγή των χρήσεων γης

·         Αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά  έργα

·         Κονδύλια για πανελλαδική πολιτική προστασίας και ανάπτυξης των δασών

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

Θα γίνουμε ατλαντικός «χαλίφης», στη θέση της Τουρκίας; - Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018


του Διονύση Ελευθεράτου

"Να λοιπόν που μια… αναπληρωματική «μεγάλη ιδέα» της ελληνικής πολιτικής ελίτ (διότι βασικότατη και αναντικατάστατη παραμένει ο «ευρωπαϊσμός») βγαίνει από τη ναφθαλίνη. Η «ιδέα», κοινός παρονομαστής αρκετών γεωπολιτικών αναλύσεων που εσχάτως δημοσιεύονται, φαντάζει  έτοιμη να προαναγγείλει ένα θριαμβευτικό σάλπισμα… 

Σε ελεύθερη απόδοση: Λίγη υπομονή, ακόμη, αδέλφια… Αυτός ο ανερμάτιστος, κυκλοθυμικός, αντι- δυτικός Ερντογάν μας κάνει, άθελά του, μεγάλη εξυπηρέτηση. Εξοργίζει στο έπακρο τον Τραμπ και  «στέλνει» την Τουρκία στο άρμα της Ρωσίας. Έτσι, τώρα προκύπτει για την Ουάσιγκτον στρατηγικό κενό. Πού θα πάει; Αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα), αυτό το κενό οι ΗΠΑ θα το καλύψουν χρίζοντας την Ελλάδα βασικό στρατηγικό τους σύμμαχο στην περιοχή. Όρεξη να ‘χουμε να δρέπουμε τους καρπούς της εν λόγω αναβάθμισης, για την οποία μόχθησαν τόσες γενιές πολιτικών εκπροσώπων του ελληνικού κατεστημένου. Αυτή ήταν ανέκαθεν μια μεγάλη «εθνική προσδοκία». Τώρα πλησιάζει η ευόδωσή της…" 

read more ...