«Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα - Το Πραξικόπημα δεν θα περάσει»

Δημοσιεύθηκε: 10/2/2019


του Αλέξανδρου Μινωτάκη στο toperiodiko.gr
«Είμαστε μια ειρηνική επανάσταση, αλλά όχι άοπλη. Δεν είμαστε αποικία κανενός» τόνισε  ο Φρέντι Φερνάντεζ, επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στον κατάμεστο από κόσμο χώρο του κινηματογράφου Ίλιον.

Ο Φρέντι Φερνάντεζ υπενθύμισε ότι η Βενεζουέλα πέτυχε τος στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, απαντώντας με στοιχεία στην κριτική που ασκείται δήθεν με επίκεντρο «τον λαό που υποφέρει». Όπως είπε από το 1998 μέχρι το 2013, το ποσοστό του πληθυσμού που υποφέρει από πείνα μειώθηκε από το 21%  στο  5%.  Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του δημοσίου συστήματος υγείας και την άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας σε όλες τις λαϊκές περιοχές με την υποστήριξη της Κούβας και των ιατρικών αποστολών της. Υπογράμμισε, επίσης, ότι μεταξύ 1999 –  2013, πενταπλασιάστηκαν οι δαπάνες για υγεία και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων έχει δωρεάν υγεία. Συνέκρινε τις επιδόσεις των κυβερνήσεων της δεξιάς, που προηγήθηκαν επί σαράντα χρόνια, με τα δεκατρία χρόνια της επανάστασης στην κατασκευή δομών υγείας και στη δυνατότητα συνταξιοδότησης, στο ποσοστό αλφαβητισμού.

Η Βενεζουέλα, σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO, είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως με το υψηλότερο, πλέον, ποσοστό αλφαβητισμού. Η παιδεία είναι δωρεάν. Η επανάσταση δημιούργησε σαράντα τέσσερα πανεπιστήμια. Η Βενεζουέλα είναι πέμπτη χώρα στον κόσμο σε ποσοστό φοιτητών. Με την εθνικοποίηση της εταιρείας πετρελαίου  η Βενεζουέλα καθορίζει τη διαχείριση του μεγαλύτερου αποθέματος στον κόσμο.Ο Φρέντι Φερνάντες σημείωσε ότι αυτά είναι μερικά πολύ σημαντικά επιτεύγματα που μπορεί να ξεχνιούνται λόγω των σημερινών δυσκολιών. Ο λαός της Βενεζουέλας, όπως τόνισε, επέλεξε ελεύθερα και κυρίαρχα το σοσιαλιστικό δρόμο. «Για αυτές τις κατακτήσεις είμαστε στο στόχαστρο των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Αποδείξαμε ότι η ευημερία δεν εξαρτάται από την πορεία του ιδιωτικού κεφάλαιο» είπε. Αναγνώρισε ότι η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει προβλήματα  συμπληρώνοντας ότι οφείλονται στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ. Και προσέθεσε ότι προφανώς η επανάσταση δεν είναι τέλεια, δεν υπάρχουν τέλειες επαναστάσεις, και ότι είναι υποχρέωση των επαναστατών να ενεργούν με στόχο τη μείωση των προβλημάτων και την επίτευξη μέγιστης προόδου μακροπρόθεσμα.

Ο επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας τόνισε ότι οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις του σήμερα σχεδιάζονται με τρόπο τέτοιο ώστε να υποσκάπτεται η αλληλεγγύη των λαών προς το στόχο τους, στην προκειμένη περίπτωση την Βενεζουέλα.  Σκοπός των επιθέσεων είναι να δημιουργηθεί τέτοιο κλίμα που να «παραλύσει» η έκφραση αλληλεγγύης και η προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της ελευθερίας σκέψης, δύο πτυχές που ούτως ή άλλως δεν έχουν καμία σχέση με τη δεξιά και όσους οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές στήριξαν στη Λατινική Αμερική, όπως ο Πινοτσέτ και ο Βιντέλα.  Σκοπός είναι να σβηστεί από την μνήμη των λαών κάθε αγώνας τους.

Τώρα, συνέχισε, υποστηρίζουν ότι πρέπει να ανατραπεί ο Μαδούρο και των παρουσιάζουν ως δικτάτορα , για να δικαιολογήσουν τη στάση τους. Ενώ είναι πλέον σαφές σε όλους ότι  στόχος είναι το πετρέλαιο. Στόχος είναι, και το λένε ξεκάθαρα οι ΗΠΑ, να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με την Κούβα, τη Βενεζουέλα, την Νικαράγουα και κάθε χώρα της Λατινικής Αμερικής που δεν λειτουργεί ως τσιράκι τους. Μιλάνε για «ανθρωπιστική κρίση», ενώ αυτό δεν συμβαίνει στη Βενεζουέλα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.  «Είναι ένα ξεδιάντροπο πραξικόπημα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Ο Τραμπ βγαίνει μπροστά και δίνει εντολές στην μαριονέτα του.

Ο Φρ. Φερνάντες έκανε λόγο και για σειρά εξαφανίσεων και δολοφονιών ανθρώπων, νέων, αγωνιστών και πολιτικών ηγετών στο Μεξικό αλλά και στην Κολομβία και τόνισε ότι στο Μεξικό και την Ονδούρα δολοφονούνται διαρκώς δημοσιογράφοι. Θύμισε επίσης τι συμβαίνει στην Υεμένη και στην Παλαιστίνη, χαρακτηρίζοντάς τα εγκλήματα σε βάρος άοπλων λαών, για τα οποία, όμως, δεν επιδεικνύεται καμία «ευαισθησία». 

Όπως τόνισε το σχέδιο του Γκουαϊδό για τη μετάβαση μοιάζει με το πραξικόπημα του 2002 κατά του Τσάβες, το οποίο απέτυχε. Και τώρα, όπως και τότε, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μια κατάσταση απουσίας νόμιμης εκτελεστικής εξουσίας, έτσι ώστε να την αξιοποιήσουν για να προχωρήσουν, ουσιαστικά, σε πραξικόπημα. Και τώρα, όπως και τότε, κάποιοι πιστεύουν ότι θα είχε λυθεί το θέμα πιο εύκολα με με πραξικόπημα και εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση.

Όπως είπε ο Φρέντι Φερνάντες, τα ποσά που οι πραξικοπηματίες και οι ξένοι προσφέρουν στους στρατιώτες για να πάψουν να υποστηρίζουν την Μπολιβαριανή Δημοκρατία είναι ασύλληπτα. Και οι πιέσεις είναι αφόρητες: οι ΗΠΑ τους απείλησαν ότι θα τιμωρηθούν όσοι δεν αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ενώ όσοι το πράξουν δεν θα υποστούν κυρώσεις.  Ωστόσο, ο στρατός παραμένει στενά δεμένος με την πλειοψηφία του λαού στη χώρα, και είναι εμφανές ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να κάνουν αυτό το πραξικόπημα να πετύχει, αλλά δεν τους βγαίνει.  Υπενθύμισε ότι ο Τσάβες βγήκε μέσα από το στρατό και ότι ο στρατός της Βενεζουέλας αποτελείται κυρίως από λαϊκά στρώματα. Είναι θέση αρχής της κυβέρνησης ότι η στρατιωτική εκπαίδευση περιλαμβάνει και τη θέληση υπεράσπισης της πατρίδας ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Παράλληλα, υπάρχουν και πολιτοφύλακες που έχουν εκπαιδευτεί να υπερασπιστούν τη χώρα.

Απαντώντας σε ερώτημα για την ύπαρξη κινδύνου διχοτόμησης της χώρας, υποστήριξε ότι γενικά ο ιμπεριαλισμός απειλεί την εδαφική ακεραιότητα χωρών της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει τέτοια πλευρά στο αμερικανικό σχέδιο. Αυτό που τώρα κάνουν είναι να χρησιμοποιούν την δήθεν παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ως άλλοθι για να μπουν μέσα στη χώρα στρατιωτικές δυνάμεις, θυμίζοντας ότι «ανθρωπιστικός» είχε χαρακτηριστεί και ο βομβαρδισμός της Λιβύης και τονίζοντας ότι ΗΠΑ εκφυλίζουν τη λέξη για να εισβάλλουν στα εδάφη της Βενεζουέλας.

Όσον αφορά το ζήτημα των εθνικοποιήσεων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εθνικοποιήσει όλες τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας: τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρισμό, νερό, αλουμίνιο, στρατιωτική βιομηχανία και πετρέλαιο . Επίσης υπάρχουν κρατικές και κοινωνικοποιημένες εταιρείες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αγαθών. Υπάρχει εμπειρία εργατικού ελέγχου σε επιχειρήσεις που η αστική τάξη εγκατέλειψε όπως η βιομηχανία χαρτιού. Όλα αυτά μπαίνουν μέσα στην καθημερινότητα, γίνονται κάτι το φυσιολογικό.

Κληθείς να σχολιάσει τις διακηρύξεις Γκουαϊδό, τόνισε ότι αυτός υποστηρίζει την υιοθέτηση νέου νόμου για τη διαχείριση του πετρελαίου. Το σύνταγμα δηλώνει ρητά ότι οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο λαό. Το σχέδιο Τραμπ μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με κατάλυση του Συντάγματος που οι ίδιοι λένε ότι υπερασπίζονται, αφού το σχέδιο είναι η ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών πόρων. Θύμισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν 25 εκλογές. Η αντιπολίτευση έχει αναγνωρίσει μόνο δύο εκλογές που νίκησε. Το εκλογικό σύστημα είναι, σημείωσε, διαφανές και ελέγξιμο σε όλα τα στάδια του και έχει ενσωματώσει σειρά αλλαγών με βάση τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης. Όλα τα κόμματα συμμετέχουν σε σειρά ελέγχων των ψήφων. Τα κόμματα υπογράφουν τα πρακτικά της διαδικασίας. Η ΕΕ, που τώρα ζητάει νέες εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών, προσκλήθηκε να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του Μαΐου αλλά δεν θέλησε να συμμετάσχει. Η πιο ακραία πλευρά της αντιπολίτευση γνώριζε ότι δεν έχει τη λαϊκή ψήφο και αποφάσισε να μη συμμετέχει. Τρεις οργανώσεις αποφάσισαν να μην κατέβουν στις εκλογές. Άλλα όμως τμήματα της αντιπολίτευσης, συμμετείχαν κανονικά. 

Τόνισε ότι ο λαός της Βενεζουέλας είναι γενναία ειρηνικός και ότι πραγματοποιεί μια επανάσταση που είναι ειρηνική αλλά δεν είναι άοπλη. Όπως είπε, η Μπολιβαριανή επανάσταση πάντα διάκειται ευνοϊκά ως προς το διάλογο θεωρώντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος επίλυσης των προβλημάτων, μέσα από συλλογικές αποφάσεις. Για αυτό το λόγο στηρίζει το μηχανισμό του Μοντεβιδέο, μια πρωτοβουλία που συμφωνήθηκε προ λίγων 24ώρων από την Ουρουγουάη το Μεξικό και την κοινότητα κρατών της Καραϊβικής. Με αυτή τη διαδικασία ο μηχανισμός προτίθεται να τεθεί στη διάθεση της Βενεζουέλας για ειρηνική λύση στην κρίση με τήρηση των αρχών της μη παρέμβασης και του σεβασμού στο δικαίωμα της λαϊκής αυτοδιάθεσης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απυήθυνε η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η υπεράσπισης της λαϊκής κυριαρχίας της Βενεζουέλας εγγυάται τη λαϊκή κυριαρχία όλων των κρατών της Λατινικής Αμερικής. Κατήγγειλε τις ΗΠΑ και τις χώρες που συντάσσονται μαζί τους, και αναφέρθηκε στις κοινές πρωτοβουλίες Κούβας – Βενεζουέλας για την καταπολέμηση της φτώχειας και του αναλφαβητισμού. Σημείωσε ότι χιλιάδες Κουβανοί γιατροί πήγαν στη Βενεζουέλα για να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και ότι υπάρχει σχέδιο συνεργασίας και για το 2019 που αφορά την παιδεία, την παραγωγή φαρμάκων κλπ. «Αυτή είναι η βοήθεια που προσφέρει η Κούβα. Δεν καταστρέφει το περιβάλλον ούτε εισβάλλει σε χώρες. Αυτή τη θέληση για ελευθερία δεν μπορεί να ανεχτεί η αυτοκρατορία των ΗΠΑ» τόνισε και αναφέρθηκε στη σημασία της μπολιβαριανής επανάστασης που ξεκίνησε με τον Τσάβες. «Και σε αυτό τον αγώνα η Βενεζουέλα δεν είναι μόνη και μπορεί πάντα να υπολογίζει στη βοήθεια της Κούβας. Είμαστε όλοι Βενεζουέλα» κατέληξε.

Εκ μέρους των φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απυήθυνε ο Αλέκος Χαλβατζής ο οποίος τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα που μεταφράζεται πρώτα από όλα στην αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια από τη χώρα όπου βρισκόμαστε.


Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν:

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα «Todos somos Venezuela»
Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί – Αλληλεγγύη με την Κούβα (ΠΣΧΜ)
Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (ΠΑΚΣ) –
Δίκτυο bloggers «La Red Solid@ria Griega»

Δείτε τον πρώτο κύκλο των "7 απλών μαθημάτων του μαρξισμού"

smile

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Προγραμματικές κατευθύνσεις 

του συλλόγου διάδοσης 

μαρξιστικής σκέψης 

"Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ"


Ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ  

δίνει στη δημοσιότητα τις 

προγραμματικές του κατευθύνσεις. 

Τις θέτει σε συζήτηση με τους, 

συντρόφους συναγωνιστές και φίλους, 

είτε πρόκειται για ανένταχτους αγωνιστές 

είτε για οργανωμένους σε άλλες 

πολιτικές οργανώσεις 

με παραπλήσιες αγωνίες 

και προβληματισμούς. 

Μοναδικός στόχος είναι 

η προώθηση του αγώνα 

για την απελευθέρωση του λαού.


Διαβάστε Περισσότερα »


Κοινή ανακοίνωση πολιτικών οργανώσεων:  Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Συντονισμός δράσης και διαλόγου κομμουνιστικών δυνάμεων, κοινή ανακοίνωση πολιτικών οργανώσεων


Την ανάγκη συντονισμού της δράσης και ενός ουσιαστικού διαλόγου για τα ζητήματα τόσο του κινήματος όσο και της συγκρότησης μετώπου, αλλά και του κομμουνιστικού προγράμματος και κόμματος της εποχής, υπογραμμίζουν οι πέντε οργανώσεις-πολιτικές κινήσεις της κομμουνιστικης Αριστεράς, οι οποίες δίνουν στη δημοσιότητα κείμενο κοινής ανακοίνωσης. [...]

Οι πέντε οργανώσεις-πολιτικές κινήσεις είναι:
Η ΑΡΑΝ, η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, η Παρέμβαση, το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο και ο Σύλλογος Γ. Κορδάτος. 


Διαβάστε Περισσότερα »

 

Κράτος και Δίκαιο στον 21ο αιώνα. 

Πρόγραμμα διαλέξεων 2019

(19:00, αιθ. Γ5, Πάντειο Παν/μιο)Διαβάστε Περισσότερα »
Σε «πεδίο βολής φθηνό» μετατρέπουν την Ελλάδα οι ΗΠΑ - Τρίτη, 16 Απριλίου 2019


Σε «πεδίο βολής φθηνό» μετατρέπουν την Ελλάδα οι ΗΠΑ, του Λεωνίδα Βατικιώτη


του Λ. Βατικιώτη από το kommon.gr


Αρχή περιπετειών και προβλημάτων για την Ελλάδα και την Κύπρο αποτελεί το «Νομοσχέδιο για την ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο του 2019» που κατατέθηκε προς ψήφιση στα αμερικανικά νομοθετικά σώματα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μείζονος πολιτικής σημασίας που αναθεωρεί εκ βάθρων την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή. [...]

[...] Η Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να διαδραματίσει το ρόλο που έπαιζε η Τουρκία στους αμερικανικούς σχεδιασμούς, όπως ονειρεύονται πολλοί στρατιωτικοί [...] Κι αυτό  λόγω διαφοράς …μεγεθών. Η σημασία της γειτονικής χώρας ήταν ανέκαθεν μεγαλύτερη σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ στο πολιτικό της πρόσωπο ποτέ δεν κυριαρχούσε η πτέρυγα της άνευ όρων συνεργασίας. Επιπλέον, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουν ή να δεχτούν ένα πλήρες διαζύγιο με την Τουρκία ακόμη κι αν η τελευταία μετακινείται προς το ρώσικο άξονα. 
Όσοι δε ευελπιστούν ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «αγαπημένο παιδί» της συμμαχίας ενδέχεται να πέσουν πολύ γρήγορα από τα σύννεφα αν μετά από 4 χρόνια, όταν γίνουν πάλι εκλογές στη γειτονική χώρα μια αλλαγή σκυτάλης στην Άγκυρα αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον. [...] Το «ενδιαφέρον» των ΗΠΑ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν προέρχεται από την έγνοια του Τραμπ για το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων. [...]
[...] Πρόκειται για εξελίξεις που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Μεσόγειο, και φέρνουν πιο κοντά τον πόλεμο, με ευθύνη μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ που επωμίζεται τεράστιες πολιτικές ευθύνες, δεδομένου ότι πρόκειται για αλλαγές ιστορικής σημασίας!
Στον αντίποδα των παραπάνω, η Ελλάδα θα μπορούσε να ρίξει γέφυρες φιλίας με τη Τουρκία του Ερντογάν, ακόμη και να διερευνήσει κοινά σχέδια οικονομικής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Μεσόγειο, υπό τον αυστηρό όρο να εξαλείψουν χρόνιες εστίες έντασης (πχ ανεπιφύλακτη αναγνώριση μιας ενιαίας και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας) και να κλείσουν την πόρτα στον ιμπεριαλισμό και τις πολυεθνικές του!

read more ...

Αστική πολυκομματική συναίνεση για το τσάκισμα των ΣΣΕ των Ναυτεργατών - Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

 

του Αντώνη Νταλακογεώργου από το thepressproject.gr
Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτεργατών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο δεν παραιτείται από την επιχείρηση που έχει εδώ και πολλά χρόνια σχεδιάσει για την ανοιχτή υπονόμευση των ΣΣΕ των Ναυτεργατών, αλλά κλιμακώνει τις σχετικές του πρωτοβουλίες.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου επιβάλει στα κόμματα του αστικού τόξου μέσα από κακόγουστα "DEBATE" να δώσουν δημόσια την υποστήριξή τους στην πολιτική του σημερινού αντιδραστικού - αντεργατικού θεσμικού πλαισίου και παράλληλα να δηλώσουν ότι και μετεκλογικά θα πολιτευτούν πιστά στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας όπως αυτό επιθυμεί και φυσικά στο πλαίσιο της στρατηγικής του για το στραπατσάρισμα των ΣΣΕ και των εργασιακών Ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

read more ...

Κατερίνα Μάτσα: Η ανθρωπιστική υποκρισία των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών - Κυριακή, 7 Απριλίου 2019συνέντευξη στο toperiodiko.gr 

Πρόληψη είναι να έχει το παιδί ορίζοντα ανοιχτό, να αισθάνεται ότι έχει μέλλον, να μην πνίγεται στην πραγματικότητα και στα «μη»

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό για την προοπτική λειτουργίας Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης Ναρκωτικών με επιχειρήματα ένθεν κακείθεν. 

 #ToPeriodikoGR επιχειρεί να προσεγγίσει ακροθιγώς το ζήτημα αναδημοσιεύοντας από το Post Modern συνέντευξη της Κατερίνας Μάτσα στον Δημήτρη Καλαντζή. [...]

read more ...

 Ο Έσχατος ξεπεσμός του «αρισ/ρού νεοφιλ/σμού» στο ξεπούλημα («Αποεπένδυση»), των λιγν/κών μονάδων - Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

του Σ.Πράσσου στο pandiera.gr

[...] Αυτό όμως που γίνεται με την προσπάθεια «πώλησης» των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δεν έχει προηγούμενο και σαφώς θα το γράψει η ιστορία! Η Ιστορία του «Ξετσίπωτου νεοφιλελεύθερου ξεπεσμού» της ΕΕ αλλά και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να λέγεται και «αριστερή»….

• Όχι μόνο επειδή το τίμημα θα είναι εξευτελιστικό.
• Ούτε γιατί Κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της ΔΕΗ βγήκαν στο «σεργιάνι» παρακαλώντας Έλληνες και ξένους Βιομήχανους να δώσουν προσφορές για τις μονάδες.
• Όχι μόνο επειδή ΔΕΗ και Κυβέρνηση αυτό-εξευτελίζονται αλλάζοντας τον νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, για να κάνουν πιο «ελκυστικό το πακέτο πώλησης»….

Αυτό το ξεπούλημα (αποεπένδυση) θα μείνει στην ιστορία επειδή: Και θα δοθεί για ένα δολάριο που κι αυτό θα είναι «τρύπιο» αλλά και επειδή ο λαός (μέσω της ΔΕΗ) θα πληρώνει διαχρονικά στους κατ’ ευφημισμό «επενδυτές», αν έχουν ζημιές κατά τη λειτουργία των μονάδων. Και όχι μόνο αν έχουν ζημιές αλλά και αν δεν έχουν επαρκή κέρδη!!! [...]

read more ...

Η Κούβα τιμά τον Κώστα Κάππο - Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

από το ιστολόγιο του Αλέκου Χαλβατζή

(μετάφραση – αναδημοσίευση από το ισπανικό πρωτότυπο από τη σελίδα στο facebook της Πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα, σε {} επεξηγήσεις στη μετάφραση)

«Τελετή αναγνώρισης στη μνήμη ενός σημαντικού Έλληνα κομμουνιστή.

Αθήνα 30 Μάρτη.

Η Πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα, επισκέφτηκετην χήρα του σημαντικού Έλληνα κομμουνιστή Κώστα Κάππου στην οποία παρέδωσε τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της φιλίας και αλληλεγγύης ενός τόσο σημαντικού Έλληνα κομμουνιστή, με την ευκαιρία της εξηκοστής Επετείου της {Κουβανικής} Επανάστασης.

read more ...

Εκατό Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες ζητούν από την Κατερίνα Ντούσκα να μην συμμετάσχει στην Eurovision - Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

 

Eurovision

από το info-war.gr

Καθώς κλιμακώνεται καθημερινά η προσπάθεια του κράτους του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σαν «πολιτικό όπλο», εκατό Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες απευθύνονται στους τραγουδιστές που έχουν δηλώσει συμμετοχή, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνα Ντούσκα, και τους ζητούν να μην τραγουδήσουν στο Τελ Αβίβ.

read more ...