“Αναλογιστείτε”, είπε

 

 

Ο Αντόνιο Γκουτιέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό στην Ελβετία. Είπε: αναλογιστείτε το μέλλον της Κύπρου. Μάλιστα, η έκκληση, διευκρίνισε, απευθύνεται προς όλους.

 

Αναρωτιέμαι κι εγώ: ποιους όλους;    στην Κυπριακή δημοκρατία αλλά και στον τουρκικό στρατό κατοχής; προς τους αποικιοκράτες Βρετανούς; Προς τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές που επέτρεψαν, αν δεν καθοδήγησαν μέσω της ελληνικής χούντας την τουρκική κατοχή;

 

Πως είναι δυνατό ο ΓΓ του ΟΗΕ να κρατά με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο ίσες αποστάσεις; Μήπως τελικά οι ίσες αποστάσεις, που επίσης τηρούν ΗΠΑ και ΕΕ, επιχειρούν να σβήσουν την ιστορική μνήμη και την αιτία του προβλήματος; Χωρίς τερματισμό της ξένης κατοχής του 40% της Κύπρου, χωρίς την απομάκρυνση των Βρετανικών βάσεων που είναι κράτος εν κράτει, πως θα λυθεί το πρόβλημα; Ο κυπριακός λαός, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπροι, σφυρηλατώντας αδιάκοπα την ενότητά ους, έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά του.  Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ανεξάρτητα από τον αρνητικό  σημερινό διεθνή συσχετισμό δυνάμεων.

 

Ο επίμονος