Η τέχνη της μεθόδευσης, του ψέμματος και της προβοκάτσιας: οι ΗΠΑ κερδίζουν το πρώτο βραβείο

 

του Βασίλη Λιόση

Η νέα επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων της στη Συρία είναι καταδικαστέα, άδικη, απάνθρωπη και ιμπεριαλιστική. Αφορμή αποτέλεσε η υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του καθεστώτος Άσαντ. Πρέπει να είναι κάποιος μάλλον αφελής για να πιστέψει πως το γεγονός είναι έτσι όπως το περιγράφουν οι ΗΠΑ. Γιατί είμαστε τόσο δύσπιστοι; Ας αφήσουμε τα γεγονότα και την ιστορία να μιλήσουν:

 

[1] Οι Αμερικανοί υποτίθεται πως στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο δεν γνώριζαν για την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ. Λίγο πριν από την επίθεση ο Ρούζβελτ διέταξε τη μεταφορά του στόλου της Δ. Ακτής  των ΗΠΑ στο Περλ Χάρμπορ παρόλο που ήταν βάση δευτερεύουσας σημασίας, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, Ολλανδίας και Ρωσίας είχαν προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για τα σχέδια των Ιαπώνων. Επιπλέον, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν συλλέξει και αποκωδικοποιήσει εκατοντάδες μηνύματα των Ιαπώνων, στα οποία προσδιοριζόταν η ημερομηνία και η ώρα της επίθεσης, κάτι που γνωστοποιήθηκε το 1946. Μετά την επίθεση αυτή, οι ΗΠΑ εισήλθαν στον πόλεμο πραγματοποιώντας ένα μαζικό και αποτρόπαιο έγκλημα με τη ρίψη των ατομικών βομβών στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα: 300.000 νεκροί και 330.000 άνθρωποι υπέστησαν τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας. Έτσι οι ΗΠΑ έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους αλλά και στη Σοβιετική Ένωση, δηλώνοντας ότι εφεξής αυτοί θα είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως αργότερα ο Αϊζενχάουερ δήλωσε πως επρόκειτο για μία περιττή ενέργεια αφού η Ιαπωνία ήταν πλέον έτοιμη να συνθηκολογήσει.

 

[2] Οι Αμερικανοί «δεν ήξεραν» ούτε για την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Η CIA που γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι ώρα βρισκόμαστε στην τουαλέτα μας, «δεν αντιλήφθηκε» ότι οι πιλότοι ήταν τρομοκράτες και ότι σχεδίαζαν επιμελώς κάτι που συγκλόνισε όλη την ανθρωπότητα. Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από τη στιγμή που η όλη επιχείρηση απαιτούσε εξαιρετική μυστικότητα, υψηλή τεχνογνωσία, συλλογή μεγάλου όγκου πληροφοριών, απίστευτη ακρίβεια στο πιλοτάρισμα ώστε τα αεροπλάνα να πέσουν στους πύργους κ.λπ. Το τι ακολούθησε είναι σε όλους γνωστό. Οι ΗΠΑ με αφορμή το ξερίζωμα της τρομοκρατίας που όπως έχει αποδειχτεί υπήρξε δικό τους δημιούργημα (οι σχέσεις με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν υπήρξαν αγαστές), διεξήγαγαν ένα βρώμικο πόλεμο στη Μ.  Ανατολή επιχειρώντας να ελέγξουν τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς του πετρελαίου.

 

[3] Ωστόσο, για να γίνουν πιο πειστικές (οι ΗΠΑ) εφηύραν και την ύπαρξη των χημικών όπλων του Σαντάμ. Ο τότε αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωνε ευθαρσώς ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι υπήρχαν 100 με 500 τόνοι χημικών όπλων. Έτσι διέλυσαν μία χώρα, δολοφόνησαν χιλιάδες αθώους Ιρακινούς, εγκατέστησαν κυβέρνηση μαριονέτα και συνέχισαν το θεάρεστο και πολυετές έργο τους. Είναι βεβαίως γνωστό πως δεν βρέθηκαν ουδέποτε χημικά για έναν απλό λόγο: γιατί δεν υπήρξαν. Το ότι ο Σαντάμ είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιεί το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα ήταν εντελώς συμπτωματικό…

 

[4] Όσον αφορά το σήμερα, η είδηση για χρήση χημικών όπλων στη Συρία γνωστοποιήθηκε από μία ΜΚΟ ονόματι «Λευκά Κράνη» που χρηματοδοτείται από Βρετανία, Γερμανία και άλλες χώρες, υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και ιδρύθηκε από έναν Άγγλο αξιωματικό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Μιας ΜΚΟ, δηλαδή, που απολαμβάνει «ανεξαρτησίας» και «αντικειμενικότητας»! Έτσι, άλλο ένα έγκλημα διαρκείας με πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς και πάνω από 5.000.000 πρόσφυγες, με ισοπεδωμένες πόλεις-φαντάσματα, συνεχίζεται…  

Οι ΗΠΑ αυτό που επιχειρούν είναι, για άλλη μια φορά, ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών, η εγκαθίδρυση κυβερνήσεων ενεργούμενων, το σπάσιμο συμμαχιών που δεν επιθυμούν, η απάντηση στις νέες ανερχόμενες δυνάμεις που αμφισβητούν την ηγεμονία της στο παγκόσμιο στερέωμα. Το σύνθημα του Τραμπ «πρώτα η Αμερική» δεν είναι απλώς η διατύπωση ενός συνθήματος με εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά η επιδίωξη τουλάχιστον ενός τμήματος του αμερικανικού κεφαλαίου να μην χάσει τα ηνία.

Υ.Γ.: Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, από τις πλέον φιλονατοϊκές μεταπολιτευτικά, θα έχει τεράστια ευθύνη για την όποια εμπλοκή της στη μαζική δολοφονία του συριακού λαού. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει στο παρελθόν τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματά του και την αλληλεγγύη του, στον λαό της Σερβίας, στον λαό του Ιράκ, στον λαό της Παλαιστίνης. Αυτό θα κάνει και τώρα. Θα καταδικάσει έμπρακτα την όποια εμπλοκή, θα ξαναβγεί στους δρόμους. Θα δώσει την απάντησή του σε ιμπεριαλιστές και κυβέρνηση.