Σχόλιο σχετικά με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΙΣΚΡΑ 15/6/2017

του Σπύρου Σαλβάνου

 

 

 

 

«Παραιτήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ όλα τα μέλη της οργάνωσής του στην Εθνική Ασφαλιστική λόγω ξεπουλήματος της τελευταίας»

 

O tempora o mores!

Τελικά η ιδεολογία μας και η πολιτική μας κατεύθυνση δεν κρίνονται από την ταξική μας συνείδηση και από τη θέση που έχουμε στην παραγωγή, αλλά από την κατοχύρωση και εδραίωση των προσωπικών μας συμφερόντων και επιδιώξεων.

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή το ζήτημα: συμμερίζομαι απολύτως το άγχος των εργαζομένων και τη δυσχερή τους θέση, που κινδυνεύουν από τη μία στιγμή στην άλλη να βρεθούν χωρίς δουλειά και να συνυπολογιστούν στις στρατιές ανέργων που δημιούργησαν τα μνημόνια, αλλά επί της ουσίας το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

 

Όμως, κυρίως, θα πρέπει να έχουμε μία ανθρώπινη, ιδεολογική και πολιτική αξιοπρέπεια.

 

Οι «αριστεροί»  ΣΥΡΙΖΑίοι της Εθνικής Ασφαλιστικής τώρα διαπιστώνουν τις ολέθριες πολιτικές κωλοτούμπες του πολιτικού τους φορέα και την απελπιστική θέση στην οποία έχει φέρει αυτή η πολιτική εκατομμύρια συνανθρώπων μας; (συναξιούχους, μισθωτούς, ανέργους, μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου)

 

-                      Όταν ξεπουλούσαν τα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια;

-                      Όταν ξεπουλιούνται ακίνητα παραδοσιακά διαμάντια της ελληνικής αρχιτεκτονικής;

-                      Όταν οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα 586 και 516 ευρώ αντίστοιχα αντί να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την επαναφορά των ΣΣΕ;

-                      Όταν μειώνεται ακόμη κατά 3000 ευρώ το αφορολόγητο;

-                      Όταν καρκινοβατεί η δημόσια υγεία με τα νοσοκομεία της να στέκουν όρθια χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;

-                      Όταν καθημερινά απαξιώνεται η δημόσια εκπαίδευση;

-                      Όταν...

-                      Όταν....

-                     

Όταν....

 

Πού ήσασταν τότε αγαπητοί σύντροφοι;

Ποιες κινητοποιήσεις κάνατε;

Με ποιον τρόπο λιθοβολούσατε όποιον εργαζόμενο με ταξική συνείδηση σας έλεγε τα στραβά και τις ασυνέπειες του κόμματός σας;

Τι παρεμβάσεις κάνατε για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού τομέα σε όφελος των ανθρώπων της εργασίας;

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

 

Χαρίστηκαν εκατομμύρια κεφάλαια και δάνεια στους ξύπνιους της κεφαλαιοκρατίας, φορτώθηκε ο ελληνικός λαός (ως χρέος) το κρατικό χρήμα που δόθηκε για τη στήριξη των τραπεζών, αλλά δεν κλείσατε τους Η/Υ για μέρες προκειμένου να μη γίνεται καμία συναλλαγή. Αντίθετα δίνατε τα ονόματα όσων δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις ασφαλιστικές και τις τράπεζες, προκειμένου να τους απειλούν με διάφορους τρόπους άλλες «επικερδείς εταιρίες». Να κόψουν δηλ το ψωμί των παιδιών τους προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το «μέγα τραπεζικό κεφάλαιο».

 

Τώρα που alea iacta est πιστεύω ότι θα συνειδητοποιήσετε τη θέση σας και ως άτομα και ως αγωνιστές της Αριστεράς που γράφετε ότι είστε. Θα κάνετε το καθήκον σας προς τα παιδιά σας και την τάξη σας. Θα βρεθείτε εκεί που πρέπει: μέσα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που τόσο το έχουμε ανάγκη αλλά και έχει ανάγκη από την παρουσία σας.