Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ώθηση στο εργατικό κίνημα ή "Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες!"


του Μιχάλη Χονδροκούκη

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δεξιού δημοσιογράφου-προπαγανδιστή, η συριζαία βουλευτής Καρακώστα υποστήριξε ότι η τροπολογία για τις απεργίες όχι μόνο δεν είναι αντιλαϊκή, όχι μόνο δεν στοχεύει να καταστείλει το εργατικό κίνημα, αλλά κάνει το νόμο για τις απεργίες πιο προοδευτικό, πιο δημοκρατικό. Όταν ο δημοσιογράφος-προπαγανδιστής της θύμισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε αντεργατικά τέτοιου είδους νομοσχέδια, εκείνη –με το εμπεδωμένο πια απύθμενο θράσος που χαρακτηρίζει κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ– απάντησε το εξής: «Εγώ που είμαι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας, δεν θα ήμουν υπέρ της αύξησης της συμμετοχής στις αποφάσεις για απεργία;»!

Δηλαδή, τι μας λέει η «συντρόφισσα» Καρακώστα:

Κατά τη νέα τροπολογία, για να είναι νόμιμη η απεργία, πρέπει να έχουν παρουσία στη συνέλευση του σωματείου τουλάχιστον το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, σε αντίθεση με το έως σήμερα ισχύον 20%. Ποιες μας λέει, ανερυθρίαστα ότι θα είναι οι συνέπειες αυτής της τροπολογίας;

… ότι θα αυξηθούν οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και θα περιοριστούν και τα φαινόμενα συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας; (και κουλούρι και τυρί!)

Το μόνο που έμεινε να πουν (και θα το πουν!) είναι ότι με την τροπολογία αυτή δίνουν ώθηση στο εργατικό κίνημα! Τι τρομερή ιδέα είναι αυτή; Θα δει, δηλαδή, ο εργαζόμενος κόσμος που έως σήμερα δεν είχε παρουσία στις συνελεύσεις του σωματείου του, ότι απαιτείται υπερδιπλάσιο ποσοστό συμμετοχής και θα κινητοποιηθεί; Υπάρχει τέτοιο ιστορικό προηγούμενο; Δηλαδή, η μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία οφείλεται στην επανάπαυσή τους λόγω του χαμηλού ποσοστού απαιτούμενης απαρτίας; Γιατί δεν μας την είπανε νωρίτερα οι ΣΥΡΙΖαίοι τη φαεινή τους ιδέα, για να ακολουθήσει το παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα την τακτική τους; Τι έκαναν τόσον καιρό; Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες! Είχαν τη λύση για τη μαζικοποίηση των σωματείων και δεν την είχαν πει σε κανέναν! Εντάξει, καταλαβαίνει κανείς ότι ήθελαν να μας κάνουν έκπληξη και γιατί όχι, να κλείσουν και τα στόματα όλων αυτών των δύσπιστων που έβλεπαν στο ΣΥΡΙΖΑ τους ξευτιλισμένους σφουγκοκωλάριους της ΕΕ και των ΗΠΑ… έπρεπε να τους αποστομώσουν και καλά έκαναν!

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, που θα μείνουν στην ιστορία ως παράδειγμα για το τι μπορεί να πει κανείς και να κάνει στο όνομα της Αριστεράς και της δήθεν υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού!


Εδώ η Καρακώστα γιορτάζει την 4η Ιουλίου

αγκαλιά με τον αμερικανό πρέσβη… γες σερ, δατς ράιτ!

(και σε ελαφρώς ελεύθερη μετάφραση: «ναι κύριε, αυτό είναι δεξιό!»)