Ανακοίνωση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές Συντονισμού Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

Δημοσιεύτηκε: 17/5/20191. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές γίνονται σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων. Αντικειμενικά θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Απαιτείται επομένως κεντρικός πολιτικός προσανατολισμός ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ, ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα και στις όμοιες πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Χρειάζεται αντιπαράθεση με το σύνολο των νεοφιλελεύθερων, αντιδραστικών και αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων γενικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα. [...]

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διάδοσης Μαρξιστικής Σκέψης "Γιάνης Κορδάτος" για τις Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές του 2019

Δημοσιεύτηκε: 13/5/2019


Image result for Σύλλογος γιαννησ κορδατος


O ελληνικός λαός συνεχίζει να πλήττεται από τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση. Η φτώχεια, η ανεργία, η περικοπή κοινωνικών δικαιωμάτων και το γκρέμισμα κατακτήσεων δεκαετιών, είναι μερικά μόνο αποτελέσματα της εφαρμογής των μνημονίων στο όνομα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, παρά τα όποια ψίχουλα επιχειρεί να μοιράσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Η εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές της (με την επιβολή δυσβάστακτων μέτρων) δεν αφήνει ψευδαισθήσεις για την εθνική της ανεξαρτησία και για το μέλλον. [...]


Δημοτικές εκλογές 2019: δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Δημοσιεύτηκε: 12/5/2019


του Βαγγέλη ΒρουλιδάκηΣτις 26 Μαϊου θα βρεθούμε μπροστά σε τρεις κάλπες προκειμένου να εκλέξουμε εκπροσώπους μας για το Ευρωκοινοβούλιο, τα περιφερειακά συμβούλια και τα δημοτικά συμβούλια.

 

Στο σημείωμα αυτό θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις μου για τις εκλογές του Α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτές για την ανάδειξη δημοτικών συμβουλίων.

 

Με την θέσπιση κάποιας απλής αναλογικής στην ανάδειξη των δημοτικών συμβουλίων, δίδεται η δυνατότητα στους δημότες κάθε δήμου να εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους αγωνιστές που δεν θα συμβιβάζονται με τα υπάρχοντα μνημονιακά νομοθετήματα, χρησιμοποιώντας τα ως άλλοθι για να βολεύονται, αλλά θα υποστηρίζουν τις διεκδικήσεις των δημοτών μέχρι το τέλος, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες ή τις διώξεις.

 

Γιατί συμπαραστεκόμαστε στη Βενεζουέλα;

Δημοσιεύτηκε: 1/5/2019


      somosvenezuelagr.blogspot.gr / venezuelagreece@gmail.com

Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε φίλος της ειρήνης, καθένας και καθεμία που σέβεται τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας των λαών πρέπει να συμπαρασταθεί στη Βενεζουέλα [...]


Ανακοίνωση Συλλόγου Μαρξιστικής Σκέψης "Γιάνης Κορδάτος" για την Πρωτομαγιά 2019

Δημοσιεύτηκε: 30/4/2019

 


Image result for εργατικοί αγώνες

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2019!!!

Κοντεύουμε 1,5 αιώνα περίπου από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, μια Πρωτομαγιά που η εργατική τάξη με το αίμα της κατέκτησε να είναι σύμβολο συνεχούς αγώνα για τα δικαιώματά της, τα οποία ιδιαίτερα σήμερα βάλλονται από την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας και διεθνώς.

Εκείνη την Πρωτομαγιά κατακτήθηκε το “8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνος, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος”, δικαίωμα που το υπερασπιζόταν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της για πάνω από ένα αιώνα και που σήμερα μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγεται μέσα στην πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και του εργάσιμου χρόνου. Αποδιάρθρωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πολιτικό της προσωπικό (ΠΑΣΟΚ ΝΔ παλιότερα, ΣΥΡΙΖΑ σήμερα) απεργάζονταν επί 3 δεκαετίες τουλάχιστον και σήμερα αποτελεί “Μεσαιωνική” πραγματικότητα στους τόπους δουλειάς!!!!

Σε εκείνη την Πρωτομαγιά ήρθαν να προστεθούν άλλες, όπως π.χ. των καπνεργατών του 36 ή της Καισαριανής του 44, Πρωτομαγιές- ορόσημα που με την τραγικότητά τους δίδαξαν πως σε ό,τι αφορά τους εργάτες – οικονομικά αιτήματα, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη – “ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ , ΑΛΛΆ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ” με τον μαζικό , ενωτικό αγώνα!!! [...]

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ 10.30 στο (Αρχαιολογικό) Μουσείο, με τα πρωτοβάθμια σωματεία  

Οι δηλώσεις Στ. Κυμπουρόπουλου, η αήθης κυνική επίθεση Πολάκη κι ένα στημένο σώου

Δημοσιεύτηκε: 27/4/2019


Οι δηλώσεις Στ. Κυμπουρόπουλου, η αήθης κυνική επίθεση Πολάκη κι ένα στημένο σώου, της Ελένης Μπαρμπαλιά *

της Ελένης Μπαρμπαλιά, προέδρου του συλλόγου Διαβητικών Αθήνας

από το kommon.gr 

Τελικά για να βγάλουμε άκρη και να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του κακοστημένου σώου που έδωσε ο Π. Πολάκης στο θέμα του ανάπηρου γιατρού Στ. Κυμπουρόπουλου θα πρέπει να ακολουθήσουμε μεθοδικά βήματα και να ανατρέξουμε στην ιστορία των διεκδικήσεων του αναπηρικού κινήματος και του αγώνα των αναπήρων να σπάσουν τα φοβικά στερεότυπα και τον ρατσισμό που διατρέχει την κοινωνία, όχι μόνο την ελληνική, όπως θέλουν πολλοί να πιστεύουν.

Ανάγκη

Δημοσιεύτηκε: 20/4/2019

της Μαρίας Καϋμενάκη

Θλίψη, πόνο, τεράστιες δωρεές κλπ. Αυτοί είναι οι εντυπωσιακοί τίτλοι στα περισσότερα ΜΜΕ για την καταστροφή του ναού.

Γιατί θλίψη;

Θυμό και οργή θα έπρεπε να προκαλεί η καταστροφή στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Λουδοβίκου Μακρόν αφού σακάτεψε στην κυριολεξία τους χιλιάδες διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων που διαμαρτύρονταν και διαμαρτύρονται ενάντια στην λιτότητα και εξαθλίωση που επιβάλει η πολιτική του, χρεώνεται τώρα και την καταστροφή του θαυμαστού μνημείου. Το θέμα της κακής συντήρησης λόγω των περικοπών περνάει με  ψιλά γράμματα στα ΜΜΕ.

[...] Είναι ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα, όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Για να μην φωνάξουμε σαν τον Κουασιμόδο μέσα στις στάχτες και στα ερείπια:

«Νά όλα όσα εγώ αγάπησα.»

Εκδήλωση Συντονισμού κομμουνιστικών δυνάμεων, Ξενοδοχείο Μετροπόλ, Λάρισα, Πεμ. 18/4, 19:00

Δημοσιεύτηκε: 17/4/2019

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές Συντονισμού δράσης και διαλόγου κομμουνιστικών δυνάμεων, Τετ. 17/04, 19:00, ΑΣΟΕΕ

Δημοσιεύτηκε: 16/4/2019ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές με θέμα 

«Απελευθέρωση του λαού από την ΕΕ: Μπορεί; Και από ποια σκοπιά;»

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, 7 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ. 

Μιλούν: Ντίνα Σωτηριάδου, Βασίλης Λιόσης, Κώστας Μάρκου.

ΑντιΝΑΤΟϊκή καμπάνια: 70 χρόνια ΝΑΤΟ είναι πολλά!

Δημοσιεύτηκε: 5/4/2019

 


Συμμετέχουμε στις αντινατοϊκές κινητοποιήσεις στις 6 και 14 Απρίλη

ΑΘΗΝΑ, 6/4, 1μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

[...] Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός ξεκινάει αντιΝΑΤΟϊκή καμπάνια με κεντρικά αιτήματα να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και τον απεγκλωβισμό από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, για να σταματήσει η χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων που σπέρνουν θάνατο και προσφυγιά. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε οργάνωση, αντιπολεμική, αντιφασιστική, προσφυγική συλλογικότητα και σε κάθε φίλο της ειρήνης και της ανεξαρτησίας των λαών για μαζικές αντίΝΑΤΟϊκές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα εκεί από όπου ο ιμπεριαλισμός εξαπολύει τις δολοφονικές επιθέσεις του.