Αγάπη, δύσκολο πράγμα

 

 

Επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε σεμνή τελετή που έλαβε χώρα την Πέμπτη 13/07 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αδιαμφισβήτητα κορυφαία στιγμή της τελετής αποτέλεσε η εξαιρετικά συναισθηματική ομιλία με την οποία ο κύριος Ζαν Κλοντ μας αποκάλυψε την αγάπη του για τη χώρα μας και το λαό μας. Συγκεκριμένα, μας αποκάλυψε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι ερωτευμένος με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Για αυτό, σε ολόκληρη την καριέρα του, μας είπε, βασικό του μέλημα υπήρξε πάντα ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Σίγουρα, πολλοί από εσάς που θα μάθετε την ερωτική εξομολόγηση του μεγάλου σύγχρονου  ευρωπαίου ελληνόφιλου, μπορεί να επιδείξετε δυσπιστία,  να γελάσετε ειρωνικά και να κουνήσετε το κεφάλι σας. Κακώς. Γιατί, η πραγματική αγάπη, ο αληθινός έρωτας, δε μοιάζει με εκείνους στα φιλμ και τις ανάλαφρες νουβέλες. Δεν είναι μόνο, αγκαλιές, χαρές, σοκολατάκια και λουλούδια.      

Ο πραγματικός έρωτας, η αληθινή αγάπη, είναι σκληρή, ωμή και πολλές φορές καταστροφική. Η αγάπη του Ζαν, η αγάπη του Βόλφγκανγκ, της Άνγχελα, του Γερούν, του Εμμανουέλ, της Τερέζα, του Ντόναλντ και όλων των άλλων μεγάλων σύγχρονων εραστών του ελληνισμού.   

 

Ο πρώιμος