Στρατηγός Αποστολάκης στο ΥΕΘΑ: Μια εκτροπή καθ’ υπόδειξη του νατοϊκού και επιχειρηματικού βαθέως κράτους

 του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη

από το guernica.eu


Η επιλογή του ναύαρχου Αποστολάκη στην θέση του νέου υπουργού Άμυνας αποτελεί την επισφράγιση της απόλυτης εξουσίας του βαθέως κράτους του στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ, απαλλαγμένη από πολιτικό έλεγχο. Πρόκειται για ένα αναχρονιστικό κύκνειο άσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς στην ουσία αναιρεί τον όποιο (τυπικό ή μη) πολιτικό έλεγχο στην νατοϊκή στρατιωτική εξουσία, είχε επιτευχθεί στην Μεταπολίτευση.


Θυμίζουμε:


α) την παράκαμψη της, έτσι και αλλιώς νατόδουλης, μέχρι σήμερα ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας από τον Αμερικάνο πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και την κατ’ ιδίαν επί μιάμιση ώρα συνάντηση του με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Αποστολάκη (http://www.ant1news.gr/…/aifnidia-synantisi-toy-presbi-ton-…).


β) την προώθηση του Αποστολάκη με ηρωικό περίβλημα από τα αστικά ΜΜΕ (άρα και της ελληνικής ολιγαρχίας), για τις απειλές του να ισοπεδώσει όποια βραχονησίδα ανέβει Τούρκος και την κυνικότητα με την οποία παραδέχτηκε πως σε έναν πιθανό ελληνοτουρκικό πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας, ακόμα και αν ο ανταγωνισμός κλιμακώνεται για να βάλουν χέρι οι πολυεθνικοί κολοσσοί στο Αιγαίο (https://www.protothema.gr/…/arhigos-geetha-ean-oi-tourkoi…/…).


γ) το σπονσοράρισμά του με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο από συγκεκριμένη εφοπλιστική οικογένεια, που είχε «προφητεύσει» την υπουργοποίηση του μέχρι τέλη Ιανουαρίου 2019 (https://kranosgr.blogspot.com/2018/12/2019_28.html).


Στα παραπάνω πρέπει να εστιάζουμε και όχι στα μικροπολιτικά αλλαξοκαρεκλίκια του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ευθυγραμμίζεται με τους προστάτες της.