Βιβλιοπαρουσίαση: Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν "Πιστό", του Λουίς Σεπούλβεδα

Η ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό είναι μια νέα παραμυθένια ιστορία που μας χάρισε ο σπουδαίος Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα. Όποιοι γνωρίζουν το συγγραφέα, το έργο του, την πολυκύμαντη ζωή του, τους αγώνες του, γνωρίζουν γενικά και την ποιότητα του έργου του και ξέρουν την ποιότητα που μπορούν να περιμένουν. Ειδικά όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης, ξέρουν καλά για τι πράγμα μιλώ. Όσοι δεν γνωρίζουν, ας αρπάξουν την ευκαιρία.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο έχουμε να κάνουμε με μια παραμυθένια ιστορία γεμάτη γνώση, σοφία και αγάπη για τον άνθρωπο, τα ζώα και τη φύση: “Τα καλοκαίρια, βγαίναμε με τον γέροντα για να δώσουμε χαρά στα ρυάκια και στους καταρράκτες, για να δώσουμε χαρά στο δάσος και τα μονοπάτια του, στα ψάρια και τα πουλιά, για να δώσουμε χαρά σε ό,τι ζει ονομάζοντάς το με ευγνωμοσύνη, γιατί οι mapuche, οι Άνθρωποι της Γης, ξέρουν πως η φύση χαίρεται με την παρουσία τους, και το μόνο που ζητάει είναι να ονομάζονται τα στοιχεία της με ωραίες λέξεις και με αγάπη”.

Μια παραμυθένια ιστορία βαθιάς αυτογνωσίας, λοιπόν, που μόνο οι λαοί που έρχονται από βαθιά μπορούν να κατέχουν. Διαβάζεται σε μια – δυο ώρες αλλά το σκέφτεσαι για καιρό μετά, ίσως και για πάντα.