1

Ανακ/ση Λαϊκού Μετώπου για την Απελ/ση της Παλαιστίνης για την Πρωτομαγιά

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ

 

Προς τις μάζες του μεγάλου μας παλαιστινιακού λαού, τα παιδιά της παλαιστινιακής εργατικής τάξης και των απανταχού εργαζόμενων, τους ελεύθερους και έντιμους ανθρώπους του έθνους μας και του κόσμου.

Κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά, οι λαοί του κόσμου, ιδιαίτερα η διεθνής εργατική τάξη και όλοι οι φτωχοί, καταπιεσμένοι και κατατρεγμένοι σε αυτόν τον κόσμο, γιορτάζουν τον αγώνα τους ενάντια στη βαρβαρότητα και την υποδούλωση που ασκείται εναντίον τους από μια κτηνώδη οικονομική ολιγαρχία που δεν σέβεται τις ανθρώπινες αξίες και αρχές. Επιδιώκει με όλη της τη δύναμη να εδραιώσει τον έλεγχο και την ηγεμονία της πάνω στους λαούς και τους πόρους τους, χρησιμοποιώντας για την επίτευξη των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών της στόχων όλες τις τελευταίες στρατιωτικές βιομηχανίες και τη σύγχρονη τεχνολογία, μεθόδους προδοσίας και εξαπάτησης και οτιδήποτε μπορεί να επιτύχει τους στόχους και τα συμφέροντά της, χωρίς καμία ανθρώπινη ή ηθική συνείδηση ή ενδοιασμούς.

Ο λαός μας, μαζί με όλους τους εργάτες και τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου, τιμά τη φετινή Πρωτομαγιά, την ώρα που υφίσταται τη χειρότερη και πιο άγρια εκστρατεία γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, που ξεπερνά σε βιαιότητα και αιματηρότητα τον φασισμό και τον ναζισμό, από μια ομάδα δολοφόνων που αυτοαποκαλούνται στρατός μιας κατοχικής οντότητας, υπό την ηγεσία, τη σύμπραξη, την υποστήριξη, τη συγκάλυψη και τη συνενοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των αποικιοκρατικών δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των εχθρών της ανθρωπότητας. Νομίζουν ότι με τα εγκλήματα και την κτηνωδία τους είναι σε θέση να κάμψουν τη θέληση του λαού μας και να του επιβάλουν την παράδοση και την ήττα. Σε μια λυσσαλέα προσπάθεια όχι μόνο να σκοτώσουν ανθρώπους, να γκρεμίσουν πέτρες και να ξεριζώσουν δέντρα, αλλά και να σβήσουν την ταυτότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό του λαού μας, θέλοντας να του κάνουν αδύνατο το να παραμείνει στη γη του.

Καθώς οι σφαγές και τα εγκλήματα που διαπράττονται από τη σιωνιστική – ιμπεριαλιστική συμμαχία συνεχίζονται και κλιμακώνονται, ο ακλόνητος λαός μας, που πιστεύει στη δικαιοσύνη του αγώνα του, σε όλες τις πόλεις, τα χωριά και τις κωμοπόλεις του σε όλη την ιστορική γη της Παλαιστίνης και σε κάθε σημείο που βρίσκεται, ιδιαίτερα ο ακλόνητος λαός μας στη Λωρίδα της Γάζας, κάθε μέρα γράφει μια νέα σελίδα ηρωισμού και θαυμάτων που σπάνια έχει δει η ιστορία. Παρά τις πληγές και τον πόνο, παρά τα ματωμένα μέλη του σώματος, τους ποταμούς του αίματος και την εθνοκάθαρση στην πιο άσχημη μορφή της, ο λαός μας πάντα αναδύεται κάτω από τα χαλάσματα και τα μπάζα, κουβαλώντας τις πληγές του και βαδίζοντας προς τη νίκη και την ελευθερία, υψώνοντας τη σημαία της αντίστασης, με περισσότερη αποφασιστικότητα και πίστη στο δίκαιο του σκοπού του και στο αναπόφευκτο της νίκης, με όπλα του την υπομονή, τη σταθερότητα και την αντίσταση, και την υποστήριξη όλων των ελεύθερων και έντιμων ανθρώπων στο έθνος μας και στον κόσμο.

Καθώς υποκλινόμαστε μπροστά στις θυσίες, τη σταθερότητα και το σθένος του λαού μας, οφείλουμε να τονίσουμε την ανάγκη να ενισχύσουμε και να οχυρώσουμε το εσωτερικό μέτωπο, την ενότητα των θέσεων και των επιδόσεων, σε διάφορα πολιτικά, επιτόπια και κοινωνικά επίπεδα, και να στερήσουμε από τον εχθρό τη δυνατότητα να πετύχει μέσω της εξαπάτησης και των πολιτικών ελιγμών αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει στα πεδία των μαχών. Καλούμε επίσης σε ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης μεταξύ των διαφόρων πολιτικών και κοινωνικών συνιστωσών του λαού μας, για να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία με μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή απέναντι στις συνωμοσίες και την ανατροπή τους.

Υπό το πρίσμα της εντεινόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των δυνάμεων της επιθετικότητας, της αδικίας και της πολεμοκαπηλίας από τη μια και των δυνάμεων της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ανθρωπιάς στον κόσμο από την άλλη, παρ’ όλες τις οικονομικές δυνατότητες, τις στρατιωτικές δυνατότητες και την οικονομική ηγεμονία που διαθέτουν οι δυνάμεις της επιθετικότητας, οι δυνάμεις της ελευθερίας και της δικαιοσύνης γίνονται πιο συνειδητοποιημένες και διορατικές στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που στοχεύουν στην εξάλειψη όλων των ευγενών ανθρώπινων και ηθικών αξιών. Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε τις υψηλότερες ευχαριστίες και την εκτίμησή μας σε όλους τους ελεύθερους και έντιμους στον κόσμο, οι οποίοι στέκονται σήμερα στο πλευρό του λαού μας και του δίκαιου σκοπού του, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά – σιωνιστικά εγκλήματα.

Στέλνουμε ένα χαιρετισμό σεβασμού και υπερηφάνειας στους φοιτητές πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στους φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα εγκλήματα της κατοχής και την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προς αυτήν, και οι οποίοι απαιτούν να σταματήσει η επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Χαιρετίζουμε επίσης όλες τις εργατικές και γυναικείες οργανώσεις που στέκονται αλληλέγγυες στο λαό μας και στον αγώνα του, καθώς και όλους τους ελεύθερους και έντιμους ανθρώπους που γεμίζουν τις πλατείες και τα γήπεδα των πρωτευουσών και των πόλεων του κόσμου για να υποστηρίξουν τον λαό μας και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα του.

Δόξα και αθανασία για τους μάρτυρες, ελευθερία για τους φυλακισμένους και θεραπεία για τους πληγωμένους.

Χαιρετισμούς στον ακλόνητο λαό μας σε όλη τη γη της ιστορικής Παλαιστίνης και όπου βρίσκεται.

Αγάπη και πίστη στους γενναίους εργάτες μας που, μαζί με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές συνιστώσες του λαού μας, δίνουν τη μάχη για την εθνική, οικονομική και κοινωνική απελευθέρωση.

Χαιρετισμούς στη διεθνή εργατική τάξη απέναντι στην αδικία, την επιθετικότητα και την παγκόσμια ιμπεριαλιστική επίθεση.

Χαιρετισμούς σε όλους τους έντιμους και ελεύθερους λαούς στον κόσμο που στέκονται ενάντια στην αδικία και την επιθετικότητα.

 

*Αναδημοσιεύουμε τη μετάφραση από το facebook του Π. Παπαδομανωλάκη.